De Maekerij, de warmste plek in hartje Leuven

Een open plek, midden in de stad waar je terecht kunt voor workshops, een hapje of een verkwikkende kop koffie: dat is de Maekerij in Leuven.

Plaatje draaien tijdens het wachten

In hartje Leuven vind je het gezellige nestje dat de Maekerij is. Een warm, knus thuisgevoel staat hier centraal. Op de kaart: homemade quiche, een kom dampende soep of een gezellige klassieker als boterhammen met choco. Maar ook voor een brunch met verse granola of een groene smoothie kun je hier terecht. Leuk weetje: de platenspeler staat volledig te jouwer beschikking om een van je favoriete nummers op te zetten. 

Creatieve ontmoetingsplek

De Maekerij is veel meer dan alleen een eetcafé. Wekelijks worden er workshops gegeven, er is een zaaltje dat je kunt huren voor vergaderingen en in het atelier achteraan het pand staan verschillende apparaten, zoals een cameo snijmachine, 3D-printer en 5-tal naaimachine, waarvan je gebruik kunt maken voor je creatieve project. Elke maand is er ook het maekers-café: een creatieve bijeenkomst om aan je DIY-projectjes te werken in het gezelschap van andere creatievelingen.

Frisgroen interieur

Ontmoeten, onthaasten, ontspannen en genieten: dat is waar het hier om draait. En het frisse interieur draagt daar volledig aan bij. Groene accenten zoals metrotegeltjes, een junglebehang en hangplantjes keren overal terug in een verder open witte ruimte met veel lichtinval. De perfecte plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse rush.

Praktisch

Mechelsestraat 56, 3000 Leuven.
Open: dinsdag tot donderdag van 9u tot 21u, vrijdag en zaterdag van 9u tot 17u. Zondag en maandag gesloten.
Meer info via www.demaekerij.be

Beelden: De Maekerij

nog meer: wooninspiratie