Dé kerstdroom: overnachten in het iconische Home Alone-huis

Om de release van de nieuwe kerstfilm Home Sweet Home Alone te vieren, gaf Airbnb de kans om voor één nacht te slapen in het echte huis uit de eerste film. En wij krijgen daardoor een blik op hoe het huis er nu uitziet. We kunnen je vertellen: het is geen spat veranderd.

home alone huis

Home Alone

Op Disney+ kun je de nieuwe feel-good film Home Sweet Home Alone zien. Het is een nieuwe versie van de beroemde kerstfilm uit 1990 waarin de familie van Kevin McCallister op vakantie gaat rond de feestdagen, maar Kevin vergeten. Hij blijft alleen achter in het grote huis en is twee inbrekers telkens te slim af. Voor de release van de nieuwe film is het originele huis, waarin de eerste film zich afspeelt, ingericht alsof de tijd heeft stilgestaan. De buitenkant is versierd met kerstverlichting en als je binnenloopt is het net of je terug bent in 1990.

LEES OOK
Kijk binnen in dit kersthuis in Kopenhagen

home alone huis

Terug in de tijd

De Home Alone-villa staat in de, volgens Kevin, saaiste straat van de Verenigde Staten. Als je binnenkomt, herken je direct de grote trap met de rode loper. In de woonkamer hangen sokken aan de open haard en staat de kerstboom prachtig versierd in de hoek. In de masterbedroom zit het bloemetjesbehang op de muren, in het midden staat het statige bed met aan het voeteneind een grote kist en op het dressoir staat zelfs een oude beeldbuis. Om het af te maken, ligt er een badjas klaar met een flesje aftershave, herinner je je die scène nog? Laat je innerlijke 8-jarige de vrije loop en beleef al je favoriete scenes opnieuw.

home alone huis
home alone huis

Buzz McCallister

In de nieuwe film is een bekend gezicht te zien, namelijk Kevins grote broer Buzz. “Je herinnert je mij misschien niet als bijzonder meegaand,” zegt Buzz in een persbericht, “maar ik ben volwassen geworden, en ik zou graag mijn familiehuis – en zelfs mijn pizza – met je delen.” Hij voegde zich bij duizenden verhuurders op Airbnb door deze maand de deuren van zijn huis in Chicago te openen. Gasten kregen de kans om met maximaal vier personen een nacht in het huis te slapen én om alle valstrikken zelf te zetten. Buzz vervolgde: “We zijn nu misschien allemaal ouder en wijzer, maar we zijn nooit te oud voor kerstkriebels.”

LEES OOK
Binnenkijken in een 19e-eeuws herenhuis in Den Haag

home alone huis
nog meer: wooninspiratie