Bulk is back: verpakkingsvrij winkelen bij De Kabas in Mechelen

Sinds 2017 huist Kabas in hartje Mechelen, een verpakkingsvrije winkel waar je naast lokale en biologische voeding ook huishoud- en badkamerproducten kan kopen. Haal alvast je glazen flessen en potten uit de kast want Kabas verkoopt alles in bulk, een ecologische manier op producten zonder verpakking in huis te halen en zo het gebruik van plastic en afval te verminderen. Cool!

Verpakkingsvrij leven

Lekker lokaal en heerlijk eerlijk: bij Kabas kan je terecht voor producten die afkomstig zijn van lokale partners. Zuivelproducten van De Langveldhoeve uit Schriek bijvoorbeeld, of Curt’s Jam met z’n originele confituren. Op 2 maart 2019 blies de zaak 2 kaarsjes uit en dat vierden ze door een uitbreiding van hun assortiment: broden en zoetigheden die met de bakfiets tot aan de winkel worden geleverd. En daar zijn ze – terecht – trots op. Kabas steunt met plezier de lokale economie en de korte keten door continu opzoek te gaan naar verpakkingsvrije alternatieven en lokale producten om hun lijstje verder aan te vullen.

Je ecologische voetafdruk kan je dus makkelijk verkleinen door inkopen te doen bij Kabas, maar daar blijft het niet bij. De Mechelse kruidenierszaak helpt je bij elke stap naar een milieuvriendelijker leven. Heb jij ook zo’n duwtje in de juiste richting nodig? Ze organiseren regelmatig workshops rond ecologisch leven: van een verpakkingsvrije keuken tot een verpakkingsvrije badkamer. Begint het al te kriebelen bij jou?

Praktische info

Keizerstraat 17, 2800 Mechelen
Openingsuren: dinsdag, woensdag en vrijdag van 10u tot 19u, donderdag van 14u tot 19u, zaterdag 9u tot 18u. Zondag en maandag gesloten.

Meer info via www.dekabas.be

Bron: Fotografie Kenzo De Bruyn

nog meer: wooninspiratie