De Frigo: slagerij en vleesrestaurant in één pand

Slagerij Mertens opende in 1910 in Aalst, maar moest in 1984 de deuren sluiten. Gelukkig krijgt het nu een tweede leven, want vorig jaar heropende de zaak als slagerij én vleesrestaurant ‘De Frigo’. Om het restaurant te vinden, moet je de slagerij door. Een verborgen pareltje dus!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vleesrestaurant De Frigo (@vleesrestaurantdefrigo) op

IJskast uit de jaren 50

De naam ‘De Frigo‘ komt eigenlijk van de ijskast die er al sinds de jaren 50 staat. Deze grote ijskast kreeg nu ook een prominenter plaatsje midden in het interieur van het restaurant. Leuk weetje: het interieur van de iconische slagerij bleef volledig behouden. Het pand heeft nog steeds alle kenmerken van 1910 met enkele aanpassingen uit de fifties. In de zomer houden ze zelfs regelmatig een afterwork op het terras. Plezier gegarandeerd!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vleesrestaurant De Frigo (@vleesrestaurantdefrigo) op

Vlees uit de toonbank

De nieuwe zaakvoerder, Matthias De Ridder, komt zelf uit een slagersfamilie en zag het unieke concept voor het eerst in Kopenhagen. Het concept is simpel: mensen kiezen zelf hun stukje vlees aan de toonbank en krijgen er verse frietjes bij geserveerd. In dit vleesrestaurant zal je dus geen vis of vegetarische gerechten vinden.

Ook de chef-kok van dienst, Helena, heeft een speciale band met de slagerij. Haar grootouders waren de allerlaatsten die de slagerij in 1984 openhielden. Ambitieus is ze ook, zo hoopt ze de lijst van Gault&Millau te halen. De Frigo is dus zeker een bezoekje waard!

Praktisch

Zwarte Zusterstraat 7A, 9300 Aalst
Dinsdag tot zaterdag van 12u tot 14u en van 18u tot 21u30.

nog meer: wooninspiratie