Contrair: Antwerpse pop-up voor creatievelingen

De vroegere fabrieksgebouwen van nv Necap, op het Eilandje in Antwerpen, worden in maart omgetoverd tot een tijdelijke hangout voor creatievelingen, kunstenaars en nachtuilen. Maar ook als je niet tot deze drie categorieën behoort, kan je bij Contrair, ‘een pop-up zonder air’, terecht voor foodtruckfestivals, movie nights, concerten, expo’s, workshops en het betere bar-bezoekje.

contrair antwerpen pop-up

contrair pop-up antwerpen

Tegendraads

Te·gen·draads (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord): altijd tegen anderen ingaan. Wat een oud, leegstaand fabriekspand is voor de ene, is voor Yves Massignani en Thomas Van Praag een zee van mogelijkheden. Zij zijn de oprichters van vzw Tegendraads, de drijvende kracht achter de pop-up Contrair. In de 1500 m2 grote fabriek brengt het tegendraadse duo verschillende artistieke disciplines onder één dak samen. Ze geloven namelijk dat je door mensen uit verschillende stromingen te verzamelen, nieuwe dingen kan creëeren. Yves en Thomas mikken op lokaal talent dat op zoek is naar een ruimte waarin ze zichzelf volledig los kunnen laten op creatief vlak. Zonder de absurde huurprijzen. Je kan een deel van de ruimte ook afhuren voor seminaries of workshops of je komt hier voor een drankje na het werk in de gezellige bar. Op zondag wordt de hal omgetoverd tot Cinema Contrair. Hou zeker de agenda in de gaten voor foodtruckfestivals, concerten en expo’s.

Look & feel

Het interieur van deze pop-up is van de hand van de Antwerpse meubelmaakster Nathalie Teugels. Zij last creaties uit metaal. Voor het interieur van Contrair koos ze voor een combinatie tussen gelast en vintage meubilair uit de jaren ’70. Een gezellig resultaat, maar met respect voor het industriële karakter van het pand.

Praktisch

Montevideostraat 5, 2000 Antwerpen

Tot 1 april 2017, maar hou de Facebookpagina in de gaten voor upcoming events

Woensdag, donderdag en zondag van 17u tot 24u

Vrijdag en zaterdag van 20u-06u

www.contrair.be

nog meer: wooninspiratie