Nieuwe cocktailbar in Gent: The Cobbler

Cobbler [kob-ler], noun. An iced drink made of wine or liquor, fruits, sugar, etc. Maar het is sinds kort ook de naam van de cocktailbar op de bovenste verdieping van het hotel 1898 The Post in Gent.

The Post

In augustus opende het gloednieuwe hotel 1898 The Post z’n deuren op de bovenste verdiepingen van het oude Postgebouw op de Gentse Korenmarkt. Gentenaren denken er meteen ‘eindelijk’ bij. Het duurde namelijk jaren vooraleer het prachtige gebouw volledig werd ingevuld. De bovenste verdieping van het hotel doet nu ook dienst als cocktailbar: The Cobbler.

Via een smeedijzeren hek op de Graslei wandel je het torengebouw binnen. Langs de authentieke, natuurstenen draaitrap klim je naar de bar. En even voelt het alsof je middenin een historisch kostuumdrama bent terechtgekomen. Euh, wauw! Ondanks het prestigieuze kader wil The Cobbler absoluut niet elitair doen. ‘Come as you are’ is de boodschap. De bar moet een tweede thuis zijn. Niet alleen voor de hotelgasten, maar ook voor externe gasten. Gelukt!

Belgium’s finest

Achter de bar vinden we de bekende cocktailshaker Jurgen Nobels (Bartender van het Jaar 2015). Hij shakete vroeger bij Pure C van Sergio Herman en Old Fashioned, nog verkozen tot beste cocktailbar van België. De mixologist wordt bij de beste van de wereld gerekend. Vanaf 17 uur tot middernacht kan je proeven van Jurgens vloeibare meesterwerkjes. Vul ze eventueel aan met de bar bites: kaas van het Hinkelspel, charcuterie van Dierendonck, Gents-Italiaanse burrata, sardientjes,…

Leuk extraatje

The Cobbler is meer dan een cocktailbar alleen, je kan hier ook ontbijten (op reservatie), ’s middags een koffietje drinken en een stukje taart eten. ’s Middags is er ook een kleine lunch, die je per bord betaalt.

Praktisch

Dagelijks open van 17u tot middernacht.
Graslei 16, Gent, Belgium 9000
Reserveer voor de zekerheid een plekje via 09 273 90 20. Vooral in het weekend kan het heel druk zijn.

nog meer: wooninspiratie