Christmas: doe-cadeautjes voor showbeesten

Een cinematicket onder de kerstboom. Leuk? Zeker. Origineel? Iets minder. Maar wat als je nu eens een ticket kocht voor Pathé Tuschinski in Amsterdam, één van de mooiste bioscopen van Nederland. Da’s al een pak origineler natuurlijk.

Tuschinski

Tuschinski binnenin

Pathé Tuschinski

Amsterdam ligt op zo’n twee uur rijden van België. Een tikje ver voor een bioscoopbezoek, maar je kan er natuurlijk altijd een mini-citytrip aan koppelen. Want Pathé Tuschinski is de rit naar Nederland meer dan waard, zélfs als zit je de hele voorstelling in het donker.

Het theater opende in 1921 officieel z’n deuren. De rijk gedecoreerde gevel was bedoeld om mensen binnen te lokken in een denkbeeldige wereld. Met succes. Hij werd bekleed met geglazuurde tegels en keramische sculpturen. Als je goed kijkt, zie je ook smeedijzeren decoraties en lampen. De gevel doet zelfs een tikje Oosters aan door de torentjes. Binnen in het theater zie je een indrukwekkende mengeling van Art Deco en Jugendstil.

De grote zaal is de mooiste van de zes zalen. Hier kunnen maar liefst 740 bezoekers op een fluwelen stoel van de film genieten. Oude stille films of hedendaagse kaskrakers.

Praktisch

  • Reguliersbreestraat 26-34, 1017 CN Amsterdam, Nederland
  • Tickets

Cabaret Magiq

Meer spektakel onder de kerstboom

Wat dacht je van een bezoekje aan een cabaret of een musical? Dan zijn Cabaret Magiq en Beauty and the beast twee heel leuke ideeën! En een ding is zeker: deze geschenken verdwijnen niet in de vergeethoek.

Cabaret Maqiq 

De scène waarin Ewan McGregor en Nicole Kidman ‘Your Song’ zingen. Kippenvel. Je hebt Moulin Rouge! wel tien keer gezien en zingt alle liedjes uit volle borst mee. Maar wat als je ‘m nu eens in real life kon meemaken? Yes, you can, can, can! En je hoeft er zelfs niet voor naar Parijs. In Hamme opende dit jaar Cabaret Magiq, een Vlaamse revueshow vol magie, showgirls en véél pailletten. Flamboyante gastheer Latif en zijn partner Ian, lieten zich inspireren door Parijse revueshows zoals de Moulin Rouge en Lido. Met Cabaret Magiq brengen ze een stukje Parijs naar Vlaanderen.

Cabaret Magiq is tot de nok gevuld met kristallen lusters, de muren hangen vol gouden kaders en spiegels, het podium wordt afgesloten door een groot, rood en fonkelend gordijn,… Neem gerust het woord glamour in de mond. Tijdens de show zit je op een gouden stoel aan een klein, gezellig tafeltje met een glaasje champagne bij de hand. Zoals het echte showbeesten betaamt, natuurlijk.

Praktisch

  • Cabaret Magiq, Noordstraat 9a, 9220 Hamme
  • Tickets

Beauty and the Beast

Belle en het Beest was misschien wel onze favoriete tekenfilm. Zo’n prachtig verhaal. Over Belle die wordt gevangen in het duistere kasteel van het Beest. En hoe ze ondanks zijn uiterlijk zijn innerlijke schoonheid leerde kennen. Nu komt het verhaal tot leven in de Disneymusical Beauty and the Beast. Meteen noteren op je Christmas wishlist!

De populaire liedjes uit het bekende Disneyverhaal komen opnieuw tot leven. Toch wordt het geen musical in de meest traditionele zin van het woord. Verwacht je aan een totaalspektakel waarbij je van bij de ingang wordt ondergedompeld in de sprookjesachtige wereld van Beauty and the Beast.

Praktisch

  • Flanders Expo Gent,  Adolphe Pégoudlaan, 9051 Gent
  • Tickets

Bron: Tekst Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie