Chop till you drop in deze Aziatische pop-upwinkel

Supermarktketen Albert Heijn opende in hartje Antwerpen Chop Chop, een Aziatische pop-upwinkel. Je kan er de hele dag proeven van Aziatische lekkernijen, maar je kan ook een voorraadje inslaan om thuis aan de slag te gaan. Chop, chop, haast je!

Pop-up chop

Je hoeft niet altijd te bestellen bij het lokale Chinese restaurant om lekker Aziatisch te eten. Je kan ook thuis een lekker potje koken. En al die exotische ingrediënten dan? Die kan je tot en met 28 oktober vinden in de pop-up chop (see what we did there?) in de Nationalestraat 162-164 in Antwerpen.

Chop till you drop

In Chop Chop kan je niet alleen alle ingrediënten kopen voor een homemade asian diner, je kan ze ook eerst proeven. In de pop-up schotelen ze je – gratis – zeven verschillende Aziatische gerechten voor. We betwijfelen wel of je überhaupt nog honger hebt na drie vegetarische gerechten (vegetarische spring rolls, vegetarische Indonesische groentecurry met bloemkoolrijst en Thaise noedelsalade met krokante tofu) én vier klassieke Aziatische gerechtjes (Vietnamese loempia’s, kipgehaktballetjes in een kokoscurry met rijst, noedelsoep uit Maleisië met scampi’s, Bami Godak à la Oma Mientje).

Feng Shui

Vergeet het traditionele beeld van de met tl-lampen verlichte functionele supermarkt. Chop Chop is uiteraard ook functioneel, maar de feng shui van deze pop-up zit helemaal goed. Je kan hier bijna het woord zen gebruiken. Een zacht kleurenpalet met vuil roze en blauw als uitschieters, lichthouten rekken, rieten manden, bamboe en een veelvoud aan varens.

Praktisch

Tot en met 28 oktober, doorlopend geopend van woensdag tot en met vrijdag van 12u tot 19u en zaterdag van 13u tot 20u.
Adres: Nationalestraat 162-164, 2000 Antwerpen

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie