Burgers smullen bij Manhattn’s in Gent

Een sappige burger in een authentieke New Yorkse setting? Je hoeft hiervoor niet langer de grote plas over te steken. Na Brussel en Antwerpen heeft nu ook Gent z’n eigen premium burgerrestaurant met Amerikaanse invloeden. Bij Manhattn’s schuif je de voeten onder tafel voor gerechten die de New Yorkse smaaksensatie verzoenen met onze Belgische specialiteiten. 

Manhattn's burgers in Gent

Wie het 13de-eeuwse voormalige korenstapelhuis aan de Graslei binnenwandelt, waant zich meteen in The Big Apple: New York was nog

nooit zo dichtbij.

New York, New York

Bezielers Jerome en Philippe Vandermeulen openden in 2013 hun allereerste hamburgerzaak in België. Niet veel later volgde een tweede en een derde restaurant in onze Belgische hoofdstad en in 2017 kreeg ook Antwerpen z’n eigen vestiging. Met de opening van de vijfde Manhattn’s aan de Graslei in Gent zijn de 2 Truienaars dus absoluut niet aan hun proefstuk toe. Wie het 13e-eeuwse voormalige korenstapelhuis aan de Graslei binnenwandelt, waant zich meteen in The Big Apple: van de light signs aan de muur tot de typisch Amerikaanse eetbanken, New York was nog nooit zo dichtbij.

Manhattn's burgers in Gent
Manhattn's burgers in Gent

Het beste van beide werelden

Jerome Vermeulen leerde de kneepjes van het vak in – je raadt het al – New York. De zaak in Little Italy waar hij werkte, bleek de ultieme inspiratie voor het succesverhaal van Manhattn’s. Hij haalde er niet alleen de receptuur voor de heerlijke brioche buns, maar maakte er ook kennis met de Amerikaanse manier van werken. Vandaag serveren Jerome en z’n broer sappige flame-grilled burgers op New Yorkse wijze met verse Belgische frietjes en zelfgemaakte sauzen. De twee gaan prat op kwaliteit en werken dan ook enkel met topproducten zoals bijvoorbeeld grass-fed Ierse Angus. 

Order here

De broers lieten zich niet alleen voor het smakenpallet van hun burgers inspireren door de Amerikanen, maar namen ook hun ‘fast casual dining’ over. Er is geen bediening aan tafel: je bestelt aan de desk en wacht vervolgens aan je zelfuitgekozen tafeltje af tot je je burger en sidedishes kan afhalen. Klaar met eten? Je hoeft niet te wachten tot er afgeruimd wordt en je kan meteen vertrekken!

Praktisch

Elke weekdag geopend van 11u30 tot en met 22u30
Graslei 10, 9000 Gent
Meer info via www.manhattns.com/

Credits beelden: BILD Studio | Tekst Amélie De Rycke

nog meer: wooninspiratie