Burgers en cocktails in Antwerpen bij Burgers & Booze

12 juni is het Vaderdag, maar wat geef je aan een man die alles al heeft? Wij dachten aan een sappige burger en een lekkere cocktail. Want als we het gezegde mogen geloven, gaat de liefde van de man door de maag. In Antwerpen vonden we het perfecte adresje om vaderlief culinair te verwennen bij Burgers & Booze.

Succesrecept

Burgers & Booze bestaat als sinds 2014. De combinatie van smakelijke burgers, originele cocktails en een leuke vibe, bleek een succesrecept. Recent sloot het restaurant namelijk even de deuren om uit te breiden. Eigenaar Kiarash Nabavieh kon het pand naast de deur op de kop tikken en zo van Burgers & Booze één grote burgerbar maken. Kiarash Nabavieh was in een vorig leven trouwens piloot en liet zich inspireren door burgerbars in het buitenland om zijn zaak op te starten.

Eigenzinnig

Eigenzinnig is het codewoord bij deze hotspot. Je vindt er klassieke burgers met rundsvlees, cheddar, ui of spek, maar deze burgerbar blinkt uit in speciallekes. Wat dacht je van een Australische wagyuburger met kaas, pancetta en truffel? Of een kalfsburger met trappistkaas, gekarameliseerde venkel, spekcrumble en dragonmayonaise? Zelfs de namen zijn – op z’n zachts uitgedrukt – eigenzinnig. ‘Grow some cojones’, ‘Bun Laden’, ‘Jurassic Pork’… Bij elke burger kan je een bijhorende cocktail, shot of gin-tonic drinken met even klinkende namen. De uitblinkers: ‘Alien blood’, ‘The joker’ en ‘Wicked witch’.

The Joker

Ook in het interieur wordt die eigenzinnigheid doorgetrokken. Eigenaar Kiarash is een grote liefhebber van film, poker en sport. Die thema’s werden in het interieur geïntegreerd. Met een opvallende muurschildering van The Joker (uit de film ‘Batman’) of ‘Wolverine’ bijvoorbeeld. Een knap staaltje graffiti van artiest RizeOne. Het interieur is een geslaagde combinatie van warm hout, industriële metalen stoelen, koperen verlichting en authentieke cementtegels.

Praktisch

Waar? Leopold de Waelstraat 7, 2000 Antwerpen
Wanneer? Openingsuren: ma tot do van 17-22u, vrij tot zo 12-22u. Reserveren is mogelijk.

nog meer: wooninspiratie