Bloemenwinkel met uniek interieur in Antwerpen

Een bloemenwinkel is een bloemwinkel, toch? Neen, ‘Blomster’ op het Eilandje in Antwerpen is veel meer dan dat. Jonas Van Avermaet zegde zijn succesvolle carrière in de modewereld vaarwel om een bloemen-, planten- en tijdschrijftenwinkel te openen. Eentje waar je je niet alleen vergaapt aan de prachtige boeketten, maar ook aan het unieke interieur.

Institut Français de la Mode

Voor Blomster het leven zag, had Jonas Van Avermaet een bloeiende carrière in de modewereld. Hij studeerde af als ontwerper aan het Parijse Institut Français de la Mode en werkte voor grote modekleppers als Tim Van Steenbergen, Jil Sander en Haider Ackermann. Stilaan groeide de ambitie om een eigen zaak op te starten waar hij zich creatief kon uitleven. In augustus 2015 kwam uiteindelijk het idee om een plantenwinkel te openen. Planten en bloemen waren al lang een passie van Jonas.

Bitre Blomster

Voor de naam Blomster liet Jonas Van Avermaet zich inspireren door de eerste aflevering van de Noorse detectivereeks ‘Varg Veum’: ‘Bitre Blomster’. De naam bleef hangen en Blomster zag in april 2016 het levenslicht. In een voormalige beenhouwerij met torenhoge plafonds en prachtige witte tegeltjes aan de muur zouden voortaan prachtige boeketten over de toonbank gaan.

Look & feel

In de Jardins Majorelles in Marrakesh raakte Jonas ooit gefascineerd door het typische felblauw. Die kleur zet nu ook de toon bij ‘Blomster’. De inrichting van de winkel is aanpasbaar aan de seizoenen. Er werden hoofdzakelijk twee materialen gebruikt: OSB-plaat en kurk. OSB-plaat omwille van de structuur en de warme uitstraling, kurk omdat het een duurzaam, akoestisch en warm materiaal is. Al het schrijnwerk deed Jonas zelf. Boven de toog hangen twee lampen met armaturen in kurk van het Belgische label Dark.

Meer dan bloemen

Bij Blomster kan je naast een boeket ook kwaliteitsvolle lifestyle – en natuurtijdschriften kopen zoals OAK, The Nordic Journal, Pure Green Magazine, OpenHouse, The Plant,… De bloemenwinkel is ook één van de weinige verkooppunten van de vazen van Studio Pieter Stockmans. Je vindt er ook hangplantjes van het Deense Plante Planeter en exclusieve vaasjes in kurk van Corkinho.

Praktisch

Openingsuren: di-vr 11u-19u, za 10u-18u, ook open op bloemen-gebonden feestdagen en op afspraak. Adres: Londenstraat 46, 2000 Antwerpen

nog meer: wooninspiratie