Bij Soep&Zoet zit je goed

Eva Van Osselaer heeft een liefde voor gezond en lekker eten. In 2014 richtte ze Soep&Zoet op, een ontbijt – en lunchbar, maar ook brunchcafé waar ze met passie voor ingrediënten heerlijke gerechten op tafel tovert. 

Veel soeps

Bij Soep&Zoet kan je – zoals de naam al verklapt – steeds terecht voor huisbereide, vegetarische soep op basis van glutenvrije bouillon. Toch eerder fan van de klassiekers? Ook dan zit je goed. Elke dag opnieuw serveren ze er tomatensoep met balletjes. Maar wees gerust, je krijgt er niet enkel een kom dampende soep voorgeschoteld, je krijgt er ook tarwerijk boerenbrood en gezouten boerenboter bij. Het pand verlaten met honger is dan ook geen optie. Woon je in Sint-Niklaas? Dan kan je jouw lievelingssoep ook aan huis laten leveren.

Zoet, zoeter, zoetst

Bij Soep&Zoet kan je ook terecht voor een uitgebreid ontbijt, een lekkere lunch (zonder soep) of een tot in de puntjes uitgewerkte brunch. Toch zijn het vooral hun taarten die erg in trek zijn. Dat hoeft niet te verwonderen, die zijn echt om duimen en wijsvingers van af te likken. Bovendien weten ze er maar al te goed dat verandering van spijs doet eten. Zo variëren ze regelmatig het aanbod op de kaart. Klassiekers als glutenvrije chocoladetaart, kaastaart met speculaas en aardbei en appelkruimeltaart met rood fruit blijven echter standaard op het menu staan.

Eet je lactose-, glucose of gluten-vrij? Geen probleem. Ook voor jou hebben ze meer dan voldoende keuze!

Praktisch

Stationstraat 16, 9100 Sint-Niklaas
Open van woensdag t.e.m. vrijdag en zondag tussen 09u30 en 15u, zaterdag tussen 9u30 en 18u.
Gesloten op maandag en dinsdag
Meer info via www.soepenzoet.be

Foto’s: Eva Beeusaert

nog meer: wooninspiratie