Biercafé Spéciale Belge op Antwerpse PAKT-site

Spéciale Belge is de dream come true van Kobe, Joewi, Bavo en Davy. Het is hun gloednieuw biercafé dat de nu al bruisende Antwerpse PAKT-site nog een tikje méér doet bruisen. De jongens wijden je in in de wondere wereld van de Belgische bieren.

Industrieel pakhuis

De oude, industriële pakhuizen op de PAKT-site werden vorig jaar nieuw leven ingeblazen. De site is nu een smeltkroes van creatieve bedrijven. Sinds april is Spéciale Belge ook part of the PAKT. De bierboys namen hun intrek in een groot magazijn met hoge plafonds, ruwe bakstenen muren en hoge betonpilaren. Industrieel, net zoals de hele site. Het viertal nam zelf het ontwerp voor hun rekening. Bavo maakte eigenhandig alle tafels uit afvalhout. Van het ontwerp, over het samenstellen tot het laswerk.

Drinken

Bier uiteraard! Laat je adviseren door de jongens en ontdek Belgische bierpareltjes. Keuzestress is mogelijk: er zijn maar liefst 13 tapkramen om uit te kiezen.

Leuk extraatje

Kobe, Joewi, Bavo en Davy willen ook zelf bier brouwen en werken aan een microbrouwerij.

Praktisch

Lamorinièrestraat 161, 2018 Antwerpen

Een lekker biertje smaakt altijd. Daarom is Spéciale Belge elke dag open van 12u tot middernacht.

In de buurt

Standard bevindt zich ook op de PAKT-site, vlak naast Spéciale Belge. Na enkele biertjes komt zo’n zuurdesempizza van Standard als geroepen.

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie