Belgische delicatessen smullen bij Pistolet Original

De naam geeft het al weg: bij Pistolet Original in Brussel staat de traditionele pistolet centraal. Lekker krokant en belegd met heerlijke, Belgische delicatessen.

100% Belgisch

Ere wie ere toekomt: niet de koffiekoeken of de kaas, maar de pistolet (of pistolé) is de ster van onze ontbijttafel. Het bolle broodje is een op en top Belgisch product en verdient het om in de spotlights te staan. Daarom brengt Pistolet Original een eerbetoon aan dit brokje vaderlandse trots. Het concept is heel rechttoe rechtaan: je eet hier een gevulde pistolet, naar het recept van hun artisanale bakker Yves Guns, met 100 % Belgisch beleg.

Vergeten specialiteiten

Pistolet Original is een delicatessewinkel waar je ter plaatse een krokante, belegde pistolet degusteert. Je kan ‘m ook beleggen met vergeten Belgische specialiteiten zoals kipkap, geperste kop, of potjesvlees. Maar je kan je broodje ook gewoon meenemen naar huis. Daarnaast is Pistolet Original ook een all-in traiteurdienst, leuk en lekker om in te huren voor feestjes of vergaderingen op het werk. Extra weetje: het recept van de pistolet met gerookte makreel is van de hand van chef-kok Peter Goossens (Hof van Cleve). Zeker proeven dus!

Look & feel?

Rood en wit zijn de hoofdkleuren, ook in de verpakking van de pistolets. De bediening draagt een rode schort, de lampen zijn rood en zelfs de luifel aan de buitenkant heeft hetzelfde tintje. Het interieur is eenvoudig, maar aangenaam. Er heerst een gezellige drukte in deze hotspot: een mix van mensen die ter plekke eten en delicatessen bestellen om mee te nemen naar huis. Aan de wand staan rekken vol lekkernijen om te kopen.

Praktisch

Pistolet Original vind je in de Stevensstraat 24-26 in Brussel of in de Breydelstraat 46 in Brussel. Open van dinsdag tot vrijdag van 10u tot 16u en in het weekend tussen 10u en 18u.

Bron beeld: Pistolet Original

Ben je op zoek naar nog meer leuke hotspots? Schrijf je hier dan zeker in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie