Belgisch moois bij The Manufactory in Gent

Bij The Manufactory in de Gentse Onderstraat kan je terecht voor brunch of lunch en koffie met zoetigheden en shop je interieur en mode van Belgische makelij.

Creatievelingen van eigen bodem

Een gezonde dosis vaderlandsliefde, dat ligt aan de basis van de The Manufactory, de conceptstore van twintigers Joke Vandenabeele, Quinten Cormenier en Evelien Vervecken. Het duo wil met hun winkel talent van eigen bodem in de schijnwerpers zetten. In hun ‘Maker Store’ kan je dan ook enkel items van Belgische makelij vinden, van keramiek tot kledij en interieurdecoratie.

Wie liever even onthaast tussen het shoppen door, kan in de ‘Record Bar’ terecht. Daar geniet je van Vlaamse deuntjes uit de oldschool Record Booth terwijl je van een koffie of cocktail sipt die met lokale ingrediënten werd bereid. Bij The Manufactory trekken ze de Belgische lijn trouwens volledig door: de meubels in de ‘Record Bar’ zijn er van de hand van Nikita Verhelst, lokaal Gents talent. Een plekje om heel even stil te staan bij al het moois en lekkers dat België te bieden heeft!

Praktische info

Onderstraat 21, 9000 Gent. Open: maandag tot en met zondag: 10u– 20u, op dinsdag gesloten.

Meer info via www.the-manufactory.be

nog meer: wooninspiratie