Bar Copine 2.0: conceptstore in Lokeren

Vorig jaar deelden we de hotspot Bar Copine met jou: de conceptstore/bar van Kim Merz en Xavier Maes. Toen droomde het koppel al van uitbreiden. Geen keten met vijf Copines, maar de mogelijkheid om meer mensen te plezieren. Mission accomplished, want het duo opende onlangs een tweede vestiging op de Markt in Lokeren.

Take-Away

Bar Copine Take-Away in de Durmelaan focust op gezonde, verse meeneemgerechtjes. Perfect voor mobiele ontbijters, snelle lunchpauzes of een dorstje onderweg. Dit was de oorspronkelijke locatie van Bar Copine, maar het pand werd te klein. Voor de vele bezoekers, maar ook voor het concept dat Kim en Xavier in hun hoofd hadden. Het conceptstore-gegeven bleef hier beperkt en het eetgedeelte primeerde. Een verhuis naar een grotere locatie kon dus niet uitblijven.

Totaalbeleving

In het pand op de Markt kan Kim haar interieur-ei beter kwijt. Nu is Bar Copine een rasechte conceptstore vol design, interieuraccessoires (Hay, Serax, House Doctor,..), kledij (Clio Coldbrenner, Oh My Bag,…) en verzorgingsproducten waar je óók iets kan eten en drinken. Je kan er zelfs een workshop of een meeting organiseren. Een echte totaalbeleving. Het Instagramwaardige interieur trekt – net zoals vroeger – vooral een jong publiek aan. Maar ook de Lokerse omaatjes kunnen de inrichting smaken. Of komen zij vooral voor dat koffietje met een stukje taart?

Look & feel

Kim en Xavier werkten voor het gebouw samen met het architectenbureau TOOP. Voor de inrichting van het pand klopten ze opnieuw aan bij Nele en Bas van MAN architecten. Zij werkten ook al aan de eerste Bar Copine. DIFT nam het grafisch design voor z’n rekening. Het resultaat is een minimalistisch, Scandinavisch geheel met originele accenten: zachte kleuren, een Terrazo-aanrecht, een XL-wandrek, een wirwar van kleurrijke stoelen, grappige wegwijzers op de muur,… Als je binnenwandelt kom je nu eerst in de shop terecht, daarna pas in de bar en nog verder op het terras*. In het eetgedeelte ligt de focus nog altijd op gezond, vers en eerlijk.

Praktische info

Kim en Xavier passen binnenkort hun openingsuren aan. Raadpleeg de website voor updates. Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 9u tot 18u. Zondag is er brunch om 9u15 en om 12u. Enkel na reservatie: brunch@barcopine.be. Durmelaan 24, 9160 Lokeren

*Tip: zoek bij mooi weer een plekje uit op het ommuurde terras. Nestel je in een loungestoel van Hay en laat de tijd lekker voorbijglijden. Frisjes? Kies dan voor het plekje in de serre.

Foto’s: Hannelore Veelaert (au pays des merveilles)

nog meer: wooninspiratie