Bar Bidon: koffie- en fietsbar in Gent

Annelies Browaeys had een liefde voor koffie, maar ook voor fietsen. Dus combineerde ze de twee gewoon in één conceptbar: Bar Bidon. Simpel! Vergaap je hier aan de blinkende fietsen en accessoires terwijl je geniet van een slobrew.

Koffie- én fietsbar

Uitbaatster Annelies Browaeys droomde van een koffiebar met een bijkomend concept; iets met mode of kunst dacht ze aanvankelijk. Maar na een bezoek aan Londen en de fietsbar ‘Look mum, no hands’ had ze een eureka-momentje. Bar Bidon zou een koffie- en fietsbar worden. Je kan er dus binnenspringen om je fiets te laten repareren en ondertussen een koffietje drinken. De fietsen die je ziet, zijn ook te koop.

Een perfect bezoek aan Bar Bidon gaat als volgt: je springt ’s ochtends op je stalen ros en je haast je naar die heerlijke, dampende kop koffie. Die is, net als alle andere koffies, van koffiebranderij OR. Bestel er een yoghurt met granola bij of kies voor een uitgebreide brunch. ’s Middags kan je ook croque, soep, salade of taart bestellen. Relax en neem de ontwakende stad door de grote glaspartijen in je op.

New York

Bar Bidon baadt in het licht dankzij die grote glaspartijen. Gent krijgt bijna wereldstadallures vanuit dit opzicht, maar vergis je niet: je bent nog steeds in #9000. Achter één van de ramen staat een rode vintage fiets met witte banden. De inrichting is eenvoudig met een vintage knipoog. Het beton op de muur en de vloer zorgt voor een industriële touch.

Leuk extraatje

Je kan de koffie ook meenemen voor onderweg, op de fiets. En de cirkel is rond.

Praktisch

Bisdomkaai 25, 9000 Gent
Open van maandag t.e.m. zondag van 10u tot 17.30u

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie