BAAS pop-upwinkel: initiatief met 11 jonge ondernemers

Hou je ervan om rustig rond te struinen op zoek naar nieuwe dingen? Dan ben je bij de BAAS pop-upwinkel aan het juiste adres. Van 4 tot 28 augustus ben je welkom in het jongerencentrum Kavka in Antwerpen waar 11 jonge ondernemers hun project, idee of droom voorstellen.

"BAASPop-upwinkel

Met 200 zijn ze dit jaar gestart. De zogenaamde BAAS’ers, jongeren met ondernemingszin die in de juiste richting gestuurd willen worden. Bij BAAS krijgen ze coaching en tips om hun businessmodel volledig op punt te zetten. Van de 200 deelnemers blijven er nog 20 over en 11 van hen krijgen de kans om samen een pop-up te openen.

"BAAS

"BAAS

Oude ambacht

Julie Van den Meutter is een van die 11 gelukkigen. Zij brengt de oude ambacht weven weer onder de aandacht en steekt het in een nieuw, hip jasje. In haar klein atelier in Antwerpen maakt ze zelfgeweven kussens, dekens en scheidingswanden. Helemaal in de Scandinavische stijl. Bovendien garandeert ze exclusiviteit, want er worden per ontwerp maximaal 20 stuks gemaakt.

"BAAS

"BAAS

Vintage

Ook Vincent en Hanne van Mr. Frisko zijn gepassioneerd door interieur. Zij verzamelen vintage meubelen uit de jaren 50 en 60 en verkopen ze op hun website. Een paar keer per jaar openen zij ook hun loods vol vintage spullen voor het grote publiek. Zoals je kan zien op de foto’s worden alle items op elkaar afgestemd in de pop-upstore. De meubelen van Mr. Frisko zijn bijvoorbeeld gemakkelijk combineerbaar met kussens, handgebonden fotoboeken of tote bags van de andere ondernemers.

"BAAS

Nog zo veel meer

Zoals op de foto’s te zien is, maakt de pop-up niet alleen plaats voor interieurspullen. Ook andere originele producten en diensten komen aan bod, zoals de handgebonden fotoboeken van Lilium of de grafische ontwerpen van Beard & Bones.  Er gaat bovendien aandacht naar verschillende kledingmerken. Zo verkoopt Catweazle truien, t-shirts en tote bags met kattenprints, kan je bij 1Manufactura terecht voor comfortabele kinderkledij met pit en presenteert Skrew Studio zijn streetwear collectie met zwart-wit ontwerpen.

Daarnaast kan Emma Ketels je alles vertellen over circus- en straattheatergezelschappen. JUST JACK ontwikkelt een online platform om vintage en design meubelen te verhuren, terwijl Het Debuut werkt aan een platform voor beginnende artiesten. Ten slotte stilt MAKAN MAKAN de eerste honger met Indonenische hapjes.

"BAASPraktisch

Van 4 tot 28 augustus is deze pop-up te bezichtigen in het jongerencentrum Kavka in Antwerpen. Ontdek er nieuwe producten en ideeën en sla er meteen je slag. Achteraf kan je in het grote binnenplein genieten van een lekker drankje en hapje.

Meer weten over BAAS? Volg alle deelnemers op de voet via hun Facebookpagina.

Bron: foto 1, 5, 6 & 7: Geert Pieters | Foto 2 Julie Van den Meutter | Foto 3 & 4 Mr. Frisko

nog meer: wooninspiratie