Authentiek Mexicaans bij Dia de los tacos in Antwerpen

Dia de los tacos is al anderhalf jaar een gevestigde waarde op het Antwerpse Zuid. Hoog tijd om dit Mexicaanse walhalla eens in de kijker te zetten!

Hier geen tacos gringos

Tacos zijn al een tijdje erg populair in onze culinaire beleving. Niet zo gek, want met pure ingrediënten, frisse smaakcombinaties en een handig sharingconcept is dit de ideale keuken voor een casual avondje uit. Maar wat wij hier vooral kennen, zijn de tacos gringos: de Amerikaanse versie. Daar wilden ze bij Dia De Los Tacos verandering in brengen.

Hier serveren ze the real deal. Echte salsa rojo, gevulde jalapeños en authentieke taco’s. Zoals de Taco Al Pastor -de meest populaire in Mexico!- met varkensvlees, gegrilde ananas en guacamole. Maar ook de taco al carbon (Steak! Witte ui! Koriander!) en de gobernador shrimp taco (met gefrituurde vis en pico de gallo) zijn niet te versmaden. Eet jij vegetarisch of vegan? Geen probleem: ook dat staat hier op de kaart. Hoe spicy jij jouw taco maakt, bepaal je overigens zelf, dankzij de huisgemaakte salsas en toppings. En om je etentje in goede banen te leiden, werd het menu voorzien van een aantal handige do’s en don’ts met een knipoog.

Mexicaans meets Scandinavisch

Dia De Los Tacos heeft niet dat typisch broeierige, donkere interieur van een Mexicaanse cantina. De hippe tegelvloer, houten tafels, hoge ramen en witte muren creëren net een erg licht en modern gevoel. Is wél de grote showstopper: de Mexicaanse streetart op de muren. Die zorgt voor het juiste gehalte aan Latina-vibes. Laat die margarita’s maar komen, we zijn er helemaal klaar voor!

Praktische info

Leopold De Waelstraat 7, 2000 Antwerpen. Open van maandag tot zaterdag van 17u tot 22u. Info: www.diadelostacos.be.

Foto’s interieur: Laura Noppe

nog meer: wooninspiratie