Gatsu Gatsu: kleurrijke Asian food in hartje Brussel

Bij restaurant Gatsu Gatsu wandel je net een wirwar aan kleurrijke Aziatische straatjes in. De neonlampen, vrolijke opschriften en lichtreclames voeren je naar broeierige, bruisende en inspirerende verre oorden. Kom binnen, stel je wok samen en geniet!

Azië in Brussel

Tijdens zijn huwelijksreis geraakte uitbater Tijani El Ouazghari helemaal in de ban van de Aziatische keuken en eetcultuur. En daar hoort ‘Gatsu Gatsu’  onlosmakelijk bij. Dat is de gewoonte van Aziaten om rechtopstaand met stokjes te eten uit een kommetje dat ze net onder hun kin houden. In Tijani’s eigen Gatsu Gatsu in Brussel mag je wél zittend eten. En maar goed ook! Want het interieur is een echt hoogstandje. Je stapt binnen in een levensecht stukje Azië, middenin onze hoofdstad. De lange, smalle indeling van het pand creëert de illusie van een knus straatje ergens middenin een broeierige Aziatische stad, inclusief wegwijzers, neonlampen en kleurrijke opschriften. Het meubilair is modern en strak, de decoratie weldoordacht. De sfeervolle geluiden en intense geuren die opstijgen uit de keuken maken het plaatje compleet.

En op het menu?

Bij Gatsu Gatsu staan klassiekers als spring rolls, runds- of kippenspiesjes en maaltijdsoepen op de kaart. Maar de beleving zit ‘m in het zelf samenstellen van je wokgerecht. Je kiest eerst een basis (rijst of noedels, al dan niet glutenvrij of bio) en vult die aan met groenten en/of vlees en vis. Sausjes en toppings maken je Aziatische kommetje vol lekkers helemaal af. De ingrediënten zijn supervers, de groenten seizoensgebonden. Hier dus geen fastfood, maar oerdegelijke smaakvolle wokgerechten. Een must voor elke Aziëliefhebber dus!

Praktisch

Grasmarkt 99, 1000 Brussel
Open van zondag tot donderdag: 11u – 23u, vrijdag en zaterdag: 11u – 1u.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie