Ambachtelijke pasta bij GILLIA Smiles & Pasta

In Antwerpen opende onlangs GILLIA Smiles & Pasta, een modern pastarestaurant met huisbereide sauzen, ambachtelijke pasta en originele toppings. De ingrediënten zijn allemaal kraakvers en komen rechtstreeks uit Italië.

One-dish-restaurant

Martijn en Virginie hadden jarenlang een gastronomisch restaurant, maar door Martijns contactallergie voor aminozuren moesten ze het over een andere boeg gooien. Na een lange zoektocht naar een nieuw concept kwamen ze uit bij GILLIA Smiles & Pasta, een ‘one-dish-restaurant’. Het concept is simpel: je kiest een saus, de grootte van je portie, welke pasta je wil en eventueel een extra topping.

Oortjes voor veganisten

Op de menukaart vind je een typische ‘Al Ragu’, een tomatensaus met gehakt en pancetta. Kaasliefhebbers kunnen kiezen voor de Formaggio. Er is ook een vegetarische Pesto Genovese met daarin onder andere basilicum, parmezaan en cashewnoten. GILLIA denkt ook aan de veganisten onder ons. Naast de veganistische saus Pomodori en toppings als Veggie balls kan je ook kiezen voor de typische én veganistische Zuid-Italiaanse pasta ‘Orecchiette’. Tip! Proef zeker eens de Parmezaanse kaas, die maar liefst 30 maanden gerijpt heeft.

Belgische makelij

In het interieur wordt vooral gewerkt met veel wit en hout, alle interieurstukken zijn ook van Belgische makelij. Het design voelt strak en licht aan met rode en blauwe accenten. Rood weerspiegelt de passie voor het vak die Martijn en Virginie uitstralen en blauw staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast zorgt de grote open keuken voor een nonchalante sfeer. Op de tafels vind je geen tafelnummer terug, wel een rode Fiat 500. Elk tafeltje heeft ook een Italiaanse stad als naam, zo waan je je meteen in Rome, Pisa of Napels.

Praktisch

GILLIA Antwerpen
Geuzenstraat 9, 2000 Antwerpen
Woensdag tot zaterdag van 12u tot 14u15 (keuken tot 14u) en 18u tot 22u (keuken tot 21u).

GILLIA Dendermonde
Heirbaan 11, 9200 Dendermonde
Woensdag tot vrijdag van 12u tot 14u (keuken tot 13u45) en woensdag tot zaterdag van 18u tot 22u (keuken tot 21u).

nog meer: wooninspiratie