5x inspiratie op de Biënnale Interieur Kortrijk

Het is weer bijna tijd voor de Biënnale Interieur Kortijk. Dé woonbeurs voor designliefhebbers en cultuurfanaten. Ontdek hier wat je tijdens de 25ste editie zeker niet mag missen!

interieur - tapijt

Eigenzinnige tapijten

Op de beurs staan dit jaar weer tal van inspirerende en vernieuwende merken. Neem zeker een kijkje bij het Belgische merk Limited Edition. Zij staan bekend om hun stijlvolle en eigenzinnige tapijten. Nog niet meteen gevonden wat je zoekt? Geen nood. Limited Edition maakt ook tapijten op maat. Kies zelf je kleur, vorm en patroon en geniet van een vloerbekleding helemaal naar jouw smaak.

interieur - cubit

Gepersonaliseerde meubels

Ook Cubit Bits for living gaat voor de gepersonaliseerde aanpak. Het Duitse merk is gespecialiseerd in modulaire opbergsystemen en zitmeubilair. Kies uit een uitgebreid aanbod van kleuren en vormen en stel zelf je gewenste kast of zetel samen. Het Cubit systeem is ideaal voor mensen die houden van afwisseling. Verander de stukken van plaats of voeg nog enkele stukken toe: alles kan! Extra leuk: dit jaar heeft Cubit nieuwe pastelkleuren aan zijn collectie toegevoegd.

Handgeblazen statements

Ontdek op de beurs ook zeker de twee nieuwe collecties van het lichtenmerk Brokis: KNOT en PURO. De KNOT collectie combineert handgeblazen glas met natuurlijke vezeldraad. Het resultaat: prachtige hanglampen die boven de eettafel een echt statement vormen. De PURO collectie is minimalistischer: de witte hanglampen weerspiegelen een intrigerende wisselwerking tussen horizontale en verticale lichtgevende buizen.

interieur - le banquet Gaulois

Tijd voor wat lekkers

Na het bezoek aan verschillende designstanden, is het tijd voor wat versnaperingen. Je kan vertoeven in vijf verschillende interieurbars die ontworpen zijn door de winnaars van de Interieur Awards Spaces. Neem bij Le Banquet Gaulois plaats aan één grote, ronde tafel terwijl je de keuken aan het werk ziet. Of laat je bij Bar Nose verrassen door aroma’s in vier verschillende themaruimtes: kust, jungle, bos en savanne.

interieur - the circus

Ga voor beleving

Bezoek ten slotte The Circus voor een echt wauw-moment. De naam The Circus mag je wel heel letterlijk nemen: een chapiteau-tent met een blauw sterrendak, circusverlichting, podia,… Het vormt een designtheater waar verschillende merken hun producten op een speelse manier kunnen vooorstellen.

Praktisch

De Biënnale Interieur 2016 loopt van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 23 oktober 2016.
Adres: Kortrijk Xpo – Doorniksesteenweg 216 8500 Kortrijk
Info en tickets: Biënnale Interieur

nog meer: wooninspiratie