5 hotspots in de grootste steden van Nederland

Bij onze Noorderburen zijn er ontzettend veel leuke hotspots die je gezien moet hebben. Daarom lichten we vijf design hotspots uit in de vijf grootste steden van Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Den-Haag, Utrecht en Eindhoven.

Amsterdam – Moooi

Middenin de Jordaan ligt Moooi Amsterdam Showroom & Brand Store. Je vindt er werk van zowel Nederlandse als internationale designers. De collecties van Moooi zijn exclusief, gedurfd, speels en verfijnd. Een bezoekje aan Moooi is dus zeker de moeite waard!

Moooi

Rotterdam – Stroom

Stroom is een boutique hotel in Rotterdam met een bijzondere achtergrond. Zoals de naam al doet vermoeden, is Stroom een oude energiefabriek waar begin twintigste eeuw de eerste stroom van Rotterdam werd opgewekt. Deze industriële achtergrond is nog goed te zien in de authentieke elementen van het hotel. Naast urban ingerichte kamers heeft stroom ook een brasserie, een bakkerij en een espressobar. Kortom: alle ingrediënten om Rotterdams te genieten.

Stroom-rotterdam

Den-Haag – Mama Kelly

Restaurant Mama Kelly heeft een uniek, urban design. Maar zoals ze zelf zeggen zijn ze verder heel gewoon gebleven. Op het menu staat voornaamelijk kip óf kreeft, maar dan wel met een verfijnde smaak.

Mama-kelly2

Utrecht – Rachmaninoff

In een grote historische werfkelder vind je Rachmaninoff. Een woonwinkel die gespecialiseerd is in betaalbare en hippe meubels en woonaccessoires.  Begin dit jaar introduceerde de woonwinkel daarnaast een vintage collectie, met echte pronkstukken. Ook voor persoonlijk interieuradvies kun je terecht bij Rachmaninoff.  Heb je verbouwplannen of kun je wel wat stylingsadvies gebruiken? De stylisten van Rachmaninoff helpen je graag.

Rachmaninoff2

Eindhoven – Kazerne

Kazerne is dé hotspot waar de werelden van kunst, design en technologie samenkomen met goed eten en drinken. Een voormalig kazerne is omgetoverd tot een bijzonder creatieve plek. Er worden exposities gehouden, er is een lab waarbij kunstenaars nadenken over maatschappelijke vragen en er is een restaurant. Een ander bijzonder aspect: alles is te koop bij Kazerne. Van de designcollecties tot aan het bestek waarmee je eet.

Fotograaf Lisa Klappe

Bron beeld: 1. Moooi Amsterdam – 2. Stroom – 3. Mama Kelly – 4. Rachmaninoff | Fotograaf Marjolein Manintveld  – 5. Kazerne | Fotograaf Lisa Klappe

Ben je op zoek naar nog meer geweldige hotspots? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie