4x verrassende boetiekjes in Oost-Vlaanderen

Klein, maar bijzonder fijn. Deze Oost-Vlaamse boetiekjes zijn een aangename afwisseling van de grote warenhuizen: persoonlijk, authentiek en materiaal voor uren snuisterplezier.

authentics - boetiekjes

authentics - boetiekjes

Authentics Hamme

In de gemeente Hamme valt er niet bijster veel te beleven. Je kan er mooi fietsen langs de Durme en de Schelde, er is de befaamde Mirabrug (naar de Vlaamse film ‘Mira’ uit de jaren 70) en dan is er – gelukkig! – Authentics. Een gezellige boetiek die uitbaatster Geneviève Reymenants in 2008 overnam.

Hier kom je voor een one of a kind kledingstuk van Belgische makelij of enkele buitenlandse kwaliteitsmerken. Geneviève verkoopt trouwens niet enkel kleding; in de winkel vind je ook accessoires om je outfit af te werken. Van oorbellen over schoenen tot de clutch van je dromen. De spreekwoordelijke kers op een al erg smakelijke taart.

Iedereen is hier welkom; zowel jong als jong oud (niemand noemt zichzelf graag oud hé). Ook iedereen die zichzelf wil zijn en geen kopie uit de modeblaadjes. Authentics draait om authenticiteit. What’s in a name!?

Grasduin door de collecties van Bellerose, Marie Martens, American Outfitters, Custommade, Kate and Jules, Filippa K, Atelier Content, Charlotte Pringels, Ted Baker, Zenggi, Fine Collection,… en vraag gerust advies. Geneviève kan zelfs jouw ergste pashokcrisis aan.

Praktische info: di 10u-12u30, van 13u30-18u, woe-za 10-18u. Plezantstraat 22, 9220 Hamme

vitrine - boetiekjes

vitrine - boetiekjes

Vitrine

De dorpskern van Puurs onderging enkele jaren geleden een grondige make-over. Een metamorfose later kreeg het dorpshart er een leuke modeboetiek bij: Vitrine.

Eline van Vitrine – dat rijmt – werkte al enkele jaren in de modesector voor Diesel, maar de droom van een eigen stek bleef. In 2012 zette ze uiteindelijk de stap naar een eigen zaak. Vier jaar later is Vitrine nog altijd een vaste waarde in het Puurse dorpshart.

Vitrine krijgt een breed cliënteel over de vloer en kiest daarom voor een even brede waaier aan stijlen. Telkens met een Eline-touch en een Vitrine-stempel. In de keuze van de collecties speelt buikgevoel en persoonlijke voorkeur een doorslaggevende rol. Maar ook een goed evenwicht qua prijs en doelgroep vindt Eline belangrijk.

Zo vind je bij Vitrine tijdloze klassiekers in de collecties van Bellerose, Max Mara, Zenggi, Filippa K of Turnover. Maar ook hippe hebbedingen in de collectie van O’Ren of budgetvriendelijke toppers van Ichi, Charlise of Nice Things. Echt voor elk wat wils.

Praktische info: di-vr 10-12u,13-18u, za 10-18u. Elke eerste donderdag van de maand open tot 20u. Dorpshart, 16, 2870 Puurs

médard - boetiekjes

médard - boetiekjes

Médard

Van boekhouder naar eigenaar van een gift- en decoratieshop. Dat lijkt een wereld van verschil, maar voor Marleen Claus van Médard was het een logische stap in haar leven. Ze was een jaar lang ziek en besefte dat het hoog tijd was voor iets anders: Médard werd geboren.

Médard is jouw go-to winkel voor originele geschenken of persoonlijke verwennerij: leuke lampjes, prachtige plaids of schattige snuisterijen. Marleen gaat in haar winkel wel mee met de trends, maar volgt ze niet slaafs. Ze kiest haar collecties zorgvuldig uit en probeert een originele mix samen te stellen. Eentje waarmee ze zich onderscheidt van andere giftshops waar je vaak dezelfde spulletjes ziet terugkeren.

Sinds maart 2015 is Marleen een vaste waarde geworden in Destelbergen. Ze is de redder in nood voor buurtbewoners die nog geen geschenk hebben voor dat verjaardagsfeestje of de place to be om een originele binnenkomer te scoren voor dat trouwfeest. Bij Médard is het moeilijk om zonder iets buiten te wandelen; er zijn zo veel leuke hebbedingen. Zo veel, dat Marleen in 2016 nood had aan uitbreiding. Ze opende een nieuw pand in Merelbeke waar woonaccessoires meer centraal staan.

In de toekomst heeft Marleen nog iets voor ons in petto. Nu nog top secret, maar dat is reden te meer om regelmatig even binnen te wandelen bij Médard.

Praktische info: di-za 10-12u, 13u-18u. Dendermondsesteenweg 513a, 9070 Destelbergen

lux - boetiekjes

lux - boetiekjes

LUX lightstore

Lux (lx) is de eenheid voor lichtsterkte en betekent ook licht in het Latijn. LUX Lightstore in Gent heeft zijn naam dus niet gestolen. Het is de überhippe verlichtingsspeciaalzaak van Laura-Anne Van Heuverzwyn.

Voor het enthousiasme van Laura-Anne alleen al is een bezoekje aan LUX de moeite waard. Ze is duidelijk gepassioneerd door haar lumineus vak. LUX is niet nieuw in Gent: de schoonmoeder van Laura-Anne baatte vroeger de winkel uit. Toen ze ermee ophield kreeg LUX een frisse make-over.

Verlichting is anno 2016 zo’n belangrijk onderdeel van het interieur geworden – als finishing touch of als blikvanger – dat Laura-Anne er een volledige winkel aan wijdde. Bij LUX vind je enerzijds kwalitatieve verlichtingsarmaturen van nieuwe ontwerpers (Ministry of mass, Brendan Timmins), maar ook allerlei verlichtingsaccessoires die je nodig hebt om een lamp te maken. Je leest het goed: maken. Bij LUX kan je namelijk zelf een lamp samenstellen die het beste in je interieur past. Laura-Anne geeft klanten de mogelijkheid om hun verlichting helemaal op maat te personaliseren. Je kan alle mogelijke lampenkappen laten maken of je eigen verlichtingsarmatuur creëren: je kiest een plafondkapje, een fitting, een draad en zelfs een lampje dat jij mooi vindt.

Praktische info: di, do, vr en za 10-18u, wo 10-12u30. Gebroeders Vandeveldestraat 6, 9000 Gent

nog meer: wooninspiratie