3x ramen eten tot je erbij neervalt

De koudste maanden van het jaar sméken om hartverwarmend comfortfood, en Japanse ramen horen daar ongetwijfeld bij. Benieuwd waar in ons land je je te goed kan doen aan deze lekkernij? Wij zetten de leukste plekken op een rij.

Umamido in Gent

Met de Gentse Vooruitbuurt is Umamido intussen aan z’n achtste vestiging in België toe. Op de kaart staan eerlijke Japanse gerechten die heel toegankelijk zijn, ook voor wie ramen nog niet kent. Ster van het huis: de huisgemaakte bouillon met toppings, net zoals die geserveerd wordt in Kyoto. Hier gaan ze voor ‘Honest Ramen’, waarbij kwaliteit, lokale ingrediënten, rechtstreeks geïmporteerde Japanse producten en ethisch gekweekt vlees centraal staan. En om dat alles weg te spoelen, ontwikkelde Umamido samen met Brouwerij Anders! uit Halen ‘No Fox Given’: een witbier dat perfect past bij de signatuur miso ramen. 

Praktisch

Walpoortstraat 38, 9000 Gent.

Open: maandag tot zondag van 11u30 tot 22u.

Info: www.umamido.be

Takumi Grote Markt in Antwerpen

Takumi is in Antwerpen niet aan haar proefstuk toe: het ramenrestaurant heeft maar liefst drie vestigingen in de koekenstad. Ook hier kun je -hoe kan het ook anders- smullen van hartverwarmende ramen noodles, maar ook van heerlijke curry’s en Japanse hapjes zoals edamame boontjes, kimchi en wakame salade. De vestiging op de Grote Markt baadt in authentieke Japanse grootstadsfeer, met gezellige boots, tientallen bamboe lampions aan het plafond en Japanse posters aan de muur.

Praktisch

Grote Markt 48, 2000 Antwerpen.

Open: maandag tot woensdag van 12u tot 15u en van 17u tot 21u30, donderdag en vrijdag van 12u tot 15u en van 17u tot 22u, zaterdag van 12u tot 22u en zondag van 12u tot 21u30.

Info: grotemarkt.takumiramen.be

Susuru in Leuven

Susuru is Japans voor ‘slurpen’, en dat is onontbeerlijk als je deze delicatesse naar binnen werkt. Bij Susuru dragen ze authentiek Japan hoog in het vaandel. Zo lijkt het interieur wel weggelukt uit de Japanse jaren ’60, heeft de kenmerkende ramenbouillon minstens 15 uur geprutteld en wordt hij bereid met de vijf traditionele elementen: gearomatiseerde olie, tare, bouillon, noedels en toppings. Leuk detail: bestellen doe je hier niet aan de toog, maar aan de vending machine. Je kiest meteen ook of je ter plaatse wil eten of je maaltijd liever meeneemt naar huis.

Praktisch

Margarethaplein 6, 3000 Leuven.

Open: dinsdag tot zaterdag van 12u tot 14u30 en van 18u tot 21u30. Zondag en maandag gesloten.

Info: www.susuruleuven.be

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie