3x Midden-Oosterse keuken in Antwerpen

Eén van de meest opvallende foodtrends van de laatste jaren is de opmars van de Midden-Oosterse keuken. Benieuwd hoe die smaakt? In Antwerpen kan je terecht op deze drie adresjes om te proeven.

Gezelligheid troef bij Finjan

In 2019 mag Finjan alweer 25 kaarsjes uitblazen. Dit gezellige restaurant vlakbij het Museum van Schone Kunsten brengt Midden-Oosterse vibes op jouw bord. Met een verse pita of schotel zit je hier altijd goed. Maar ook de grillspecialiteiten en Midden-Oosterse schotels (denk: Baba Ganoush, Fattoush, Sabich, Tabouleh,…) zijn overheerlijk. En dankzij de plateau vol huisgemaakte sausjes die standaard op iedere tafel staat, pimp je jouw bord naar eigen smaak. De wachttijden zijn nooit lang, de prijzen democratisch en de bediening altijd hartelijk. Extra pluspunt: in de lente en de zomer heeft het terras hier het langste zon!

Praktische info: Graaf van Hoornestraat 1, 2000 Antwerpen.
Open: maandag tot donderdag en zondag: 11u – 01u, vrijdag en zaterdag: 11u – 03u. Meer info via www.finjan.be 

Midden-Oosterse keuken in restaurant Little Beirut in Antwerpen

Keuze te over bij Little Beirut

In restaurant Little Beirut wil Fares Saliba een ode brengen aan zijn Libanese roots. De chef is niet aan zijn proefstuk toe: in de Antwerpse diamantwijk runt hij restaurant Al Wali. Waar hij daar vooral de lokale en internationale diamanthandelaars wil bedienen, speelt hij in Little Beirut volop in op de wensen van echte foodies. Hier kan je genieten van een mezzetafel, bekende en minder bekende Libanese gerechten of een Libanees drankje. En dankzij de uitgebreide veggiekaart kunnen ook niet-vleeseters hun hartje hier ophalen.

Praktische info: Kribbestraat 8, 2000 Antwerpen.
Open: dinsdag tot vrijdag: 12u – 15u en 18u – 23u, zaterdag en zondag: 12u – 23u.
Meer info via www.littlebeirut.be

Ode aan hummus bij Chickpea

Als er één Midden-Oosters gerecht is dat we intussen massaal in ons hart hebben gesloten, dan is het wel hummus. Bij restaurant Chickpea tillen ze deze lekkernij naar een hoger niveau. Hier proef je verse, smaakvolle hummus in allerlei geuren, smaken en kleuren. Uitbater Yossi is een rasechte Israeliër en kent dus de kneepjes van het (hummus)vak. Pitabroodjes, slaatjes, schotels met falafel, vlees of vis: er is keuze genoeg. Ook wie glutenvrij of vegan eet, kan hier terecht.

Praktische info: Melkmarkt 25, 2000 Antwerpen.
Open: woensdag tot vrijdag: 12u – 19u, zaterdag: 12u – 20u, zondag: 13u – 18u.
Meer info via www.chickpea.be

nog meer: wooninspiratie