3x heerlijk lunchen in Leuven

Leuven is vooral bekend om haar talrijke cafés, maar ook de vele eetplekjes in de stad moeten niet onderdoen. Wij ontdekten deze plekjes in Leuven voor een geslaagde lunch.

Würst

Fastfood, saai en ongezond? Niet als het van Jeroen Meus afhangt. De coolste hotdogs, of haute dogs, in Leuven vind je namelijk in zijn restaurant Würst. In een industrieel interieur – denk aan materialen als hout, staal en beton – neemt Jeroen je mee op een ‘ganz leckerer trip’ rond de hele wereld. Een hotdog met Italiaanse, Mexicaanse of Amerikaanse toets, het kan allemaal! Met een homemade limonade erbij heb je de hele Würst-experience achter de kiezen. Is Leuven te ver? Geen probleem! Würst neemt heel Vlaanderen over: er zijn ook vestigingen in Antwerpen en Gent en op verschillende evenementen en festivals spot je ook de enige echte Würst-foodtruck.

Praktisch: Margarethaplein 1, 3000 Leuven. Maandag en dinsdag open van 11.45u tot 20u, woensdag tot zaterdag 11.45u tot 21u. Zondag gesloten.

Sticks & Bowls

Om te smullen van echte Hawaïaanse pokébowls moet je bij Sticks & Bowls zijn. Naar een concept dat gespot werd in hippe steden zoals New York, Londen en Berlijn heeft ook Leuven nu een eigen Pokébar. Op schommeltjes (!) kan je proeven van een vrolijk kleurenpalet bestaande uit groentjes met vis of kip en een bijpassende topping in een kom. Lekker én gezond dus! De Hawaïaanse snijwijze zorgt ervoor dat de kom met stokjes kan leeggegeten worden. Bij een bezoekje aan Leuven mag deze nieuwe Hawaïaanse hotspot dus zeker niet ontbreken.

Praktisch: Naamsestraat 45, 3000 Leuven. Maandag tot zaterdag open van 11u tot 20u. Zondag gesloten.

Balls & Glory

Bij Balls & Glory gaan ze verder dan balletjes in tomatensaus. Je proeft er de meest creatieve vullingen, gaande van blauwe kaas, tikka masala en truffel. Alle aandacht wordt gevestigd op de heerlijke gerechten door de keuze voor een industrieel maar minimalistisch interieur met grote gedeelde tafels én kleinere gezellige hoekjes. Het succes van Balls & Glory is trouwens bewezen: je kunt ook in Antwerpen, Gent en Brussel terecht om te proeven van de bijna goddelijke vullingen. Daarnaast kan je ook hun foodtruck spotten op verschillende festivals en evenementen.

Praktisch: Tiensestraat 31, 3000 Leuven. Maandag tot zaterdag open van 10u tot 21u. Zondag gesloten.

Foto’s: 1. Würst 2. Sticks & Bowls 3. Balls & Glory

nog meer: wooninspiratie