3x guiltfree smikkelen in Gent

Gezond en duurzaam eten is vandaag belangrijker dan ooit. En daar spelen deze drie adresjes in Gent handig op in. Het is er niet alleen leuk ingericht, je kan er ook de hele dag door terecht voor een gezonde lunch of een overheerlijk stukje taart. De ideale locatie om af te spreken met vriendinnen en gezellig bij te kletsen!

Romain Roquette

Kwaliteit, gezondheid en authenticiteit. Dat is in een notendop samengevat waar saladebar Romain Roquette voor staat. Ze pakten onlangs uit met een nieuwe vestiging in onze hoofdstad, maar oorspronkelijk startten ze in hartje Gent. Daar serveren ze niet alleen verschillende soorten slaatjes, ook hummus en verse soep met brood staan er op het menu. De bediening wordt verzorgd door een jong en dynamisch team dat klantvriendelijkheid voorop stelt. Het is de perfecte locatie om bij te praten met vriendinnen, terwijl je geniet van een gezonde lunch. Hou je er meer van om thuis te vertoeven? Dan heb je geluk, want Romain Roquette levert ook aan huis! Dus, welke salade probeer jij vandaag eens uit?

Nederkouter 7, 9000 Gent, ma-za van 11-15u30 (lunch), ma-do van 17u30-19u30 (early dinner), romain-roquette.be

Madam Bakster

Heel wat mensen schrappen desserts van zodra ze gezonder willen leven. Dat deed Laura van Madam Bakster ooit ook, totdat ze leerde bakken met natuurlijke grondstoffen. Haar producten zijn vrij van geraffineerde suiker, dierlijke producten, tarwe en bewaarmiddelen. Zo probeert ze aan te tonen dat ook desserts een plekje verdienen in jouw gezonde levensstijl. Om zo weinig mogelijk te verspillen, werkt ze enkel op bestelling. Zo proberen ze hun missie voor een gezondere en meer ecologische wereld sterk uit te dragen!

Brabantdam 142, 9000 Gent, ma-di (gesloten), woe-zon van 10-18u, madambakster.be

PLUS+

De drijvende krachten achter het concept van Plus+ waren twee zussen met een liefde voor lekker en gezond eten. Ondertussen sloot ook zus drie zich aan. Samen runt het trio een ontbijt- en lunchbar in Gent, gebaseerd op drie waarden: biologisch, seizoensgebonden en lokaal. Omdat elk seizoen haar eigen producten en smaken heeft, verandert Sofie driemaandelijks het menu. Hun voornaamste doel? Gezond eten toegankelijk en gemakkelijk maken. Ze proberen zoveel mogelijk plastiekvrij te werken en kiezen daarom voor biologisch afbreekbare verpakkingen. Sinds kort werken ze volgens het credo #bringyourownbowl. Hun klanten zijn meer dan welkom met een eigen, herbruikbaar potje. Ecologisch, gezond en lekker? Wij zijn fan!

Ajuinlei 14, 9000 Gent, ma-vr van 8u30-16u, zat van 9-16u30, www.plus.gent

Fotografie: Romain Roquette (@becauseimagine) – Madam Bakster (@Siebe Jacxsens) – PLUS+ (@Klaas De Buysser)

nog meer: wooninspiratie