3x duurzaam shoppen

Wil jij graag bewuster en eerlijker shoppen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Deze inspirerende adresjes zijn alvast een bezoekje waard.

Hotspot Host

1. Host in Berchem

Knusse conceptstore Host – House Of Sweets and Things – wordt gerund door de zusjes Laura en Eva. Het is een huiselijke plek waar je met een gerust hart kunt shoppen of genieten van een koffietje, stuk taart of een gezonde lunch. Heb je iets moois gezien, maar woon je iets te ver? Dan sturen de zussen jouw nieuwe aanwinst(en) met plezier in een gerecycleerde doos op.

Praktisch

Statiestraat 56, 2600 Berchem
Woensdag tot zaterdag van 10u tot 18u
Zondagsopeningen naargelang events

Hotspot Host

Hotspot Host
Hotspot Supergoods

2. Supergoods in Antwerpen, Gent en Mechelen

3 conceptstores, 1 webshop en een ruim assortiment aan kledij, schoenen, accessoires, cosmetica en lifestyleitems. Dat is Supergoods in een notendop. De merken die er worden verkocht zijn stuk voor stuk ecologisch en eerlijk. Bestel je via de webshop, dan worden je aankopen verstuurd in de herbuikbare verpakkingen van RePack. Handig!

Praktisch

Kloosterstraat 38, 2000 Antwerpen
Brabantdam 56B, 9000 Gent
Onze-Lieve-Vrouwestraat 116, 2800 Mechelen

Hotspot Inlevel5
Hotspot Inlevel5

3. InLevel5 in Leuven

Bij inLevel5 shop je kleding, accessoires en cosmetica in een trendy decor aan de hippe Vaartkom. Alles draait hier rond ecologisch verantwoord ondernemen en duurzaam produceren. Weg wegwerpmode, hallo slow fashion! Maar bovenal zijn de spullen hier mooi en hip. InLevel5 wil ecologie dan ook losmaken van haar geitenwollensokkenimago. En daar zijn ze volgens ons alvast glansrijk in geslaagd!

Praktisch

Vaartkom 3, 3000 Leuven
Maandag van 12u30 tot 18u
Woensdag tot zaterdag van 10u30 tot 18u
Zondag van 12u30 tot 17u

nog meer: inspiratie