3 zomerbars op prachtige plekjes in Brussel

Een vakantiegevoel zonder op reis te gaan? Ja, dat kan. Deze Brusselse zomerbars op prachtige locaties combineren het effect van de Costa del Sol met het bruisende stadsleven. Vergeet de zomer van ’69: de summer of ’16, díe wordt pas geweldig. Je vindt ons op het dak van Parking 58 of achter de BMW Brand Store.

Rooftop 58

Het concept: op het dak van Parking 58 vind je Rooftop 58, een hip dakterras met een fenomenaal panoramazicht op Brussel. Van het Atomium tot de Grote Markt, van de Basiliek van Koekelberg tot het Justitiepaleis, hier ligt heel Brussel aan je voeten. Het perfecte adresje om met vrienden – zonder hoogtevrees – wat aan je kleurtje te werken.

Eten en drinken: op weekdagen kan je reserveren voor de viergangenlunch in de Orangerie. Dat is een kristallen tent van 240 m² groot. Sang Hoon Degeimbre, Kok van het Jaar 2016 volgens Gault&Millau, stelde de menukaart samen. Hij brengt een keuken op basis van groenten en kruiden die ter plaatste worden gekweekt. Op vrijdag- en zaterdagavond verandert het concept naar Skybar 58: een hotspot voor cocktailfanaten zonder hoogtevrees.

Look and feel: een high-end park, letterlijk dan. Zoek een plekje uit op het (kunst)gras of neem plaats aan een houten salonnetje. Geef vooral je ogen de kost, want zo’n zicht krijg je niet elke dag.

Praktisch: deze zomerbar vind je op het dak van Parking 58, Bisschopsstraat 1 in Brussel. Tot en met 30 september.

summer set zomerbar summer set cocktail

Summer Set: Your Urban Garden

Het concept: op een verborgen locatie achter de BMW Brand Store in Brussel vind je Summer Set: Your Urban Garden. Een kleurrijke stadstuin middenin de hoofdstad. Eerst leg je een fond met een portie fingerfood, daarna komen de cocktails, en misschien eindig je wel op de dansvloer tijdens een van de dj-sets.

Eten en drinken: er zijn drie verschillende cocktailbars en een menukaart vol lekkere hapjes.

Look and feel: je lijkt wel op vakantie, zélfs als je op maandagavond met collega’s na het werk komt onthaasten. Op de houten banken liggen felgekleurde kussens en de tuin is afgeschermd door een hoge muur vol planten. Kleurrijk en intiem.

Praktisch: Waterloosesteenweg 23-24 in Brussel. Tot en met 23 september, elke dag (behalve zondag) open van 17u tot 1u.

kaat tilley brussel

brussel kaat tilley

Kaat Tilley Secret Garden

Het concept: Epiphany en Rebekka Tilley – de dochters van wijlen mode-ontwerpster Kaat Tilley – onthullen hun grootste geheim deze zomer aan het publiek. Het is een magische tuin waar je kan brunchen aan de vijver, dineren bij kaarslicht, een yoga- of meditatieles kan volgen of kuieren tussen de standjes van jonge ontwerpers.

Eten en drinken: op 24 juli kan je brunchen aan de waterkant op deze sprookjesachtige locatie. Reservatie is verplicht via de website. Je betaalt 25 euro voor een brunchbuffet met een glaasje prosecco. Da’s geen geld voor een onbetaalbaar zicht, toch? Op 29 juli is het aan de lovebirds: plan een romantisch diner bij kaarslicht aan de waterkant voor 40 euro. Cupido verwacht ook een reservatie. Op 31 juli geniet je tussen 14 en 19u van hun zomerbar.

Look and feel: aan lange houten tafels of op een dekentje in het gras geniet je van de natuur, jazzmuziek én elkaars gezelschap. Valt het weer tegen, dan verhuis je naar de schuur: de poorten kunnen open en zo blijft de sfeer magisch. Tip: je kan deze Pinterestwaardige locatie het hele jaar door ook afhuren voor feestjes.

Praktisch: Asbeekstraat 12, Asse (10 km van Brussel). Enkel op 17, 24, 29 en 31 juli.

nog meer: wooninspiratie