3 hippe conceptstores aan de Belgische kust

Shopke doen tijdens een dagje aan zee? Spring dan zeker eens binnen bij deze unieke conceptstores!

Bali Beach in Knokke

Tijdens hun reis naar Bali deden Valerie en Dirk de ene na de andere originele ontdekking en eens thuis stonden ze te pòpelen om die te delen met de buitenwereld. Pop-upstore Bali Beach is daarvan het resultaat. Bij Bali Beach ontdek je zonnige mode, toffe strandaccessoires, beautyproducten en originele decoratiestuks voor je interieur. In het aangrenzende café sip je van een fairtrade koffie, latte of (matcha)thee. En krijg je ’n hongerke? Dan neem je gewoon een vegan ontbijtbowl of een low-calorie fruitijsje.

Praktisch: Leopoldlaan 132, 8300 Knokke. Mei en juni: open in het weekend en op feestdagen. Juli en augustus: open van maandag tot zondag: 8u – 18u. Geen tijd om af te reizen naar Knokke? Shop via de webshop www.balibeach.be.

Escape in Blankenberge

Escape is een reisgeïnspireerde belevingswinkel die werd ontworpen als een huis met verschillende kamers. Telkens worden die heringericht naar de smaak en inspiratie van het moment. Bezielster Joëlle heeft als missie om meubelen, gadgets, reistassen en -accessoires, fairtradeproducten, feelgoodcadeautjes en smaken van over heel de wereld samen te brengen onder één dak. Neem gerust de tijd om Escape door te reizen, want met 300m² aan originele ontdekkingen ben je hier wel eventjes zoet!

Praktisch: Kerkstraat 22, 8370 Blankenberge. Elke dag doorlopend open van 10u – 18u. Gesloten op dinsdag, behalve tijdens schoolvakanties.

Kabine en Kantine in Koksijde

Je fysieke én shophonger in één keer stillen, dat doe je bij Kabine en Kantine. In Kabine snuister je tussen de leukste baby-, gezins- en interieurspulletjes en helpt vtwonen blogger Eliza je graag verder. Bij de buren van Kantine leg je je knorrende maag dan weer het zwijgen op met een heerlijke brunch of lunch. Manlief heeft trouwens geen enkele reden om thuis te blijven: wedden dat de combi sofa, tv met sportzenders en de flipperkast van Kabines men’s corner hem wel kunnen bekoren?

Praktisch: Maurice Blieckstraat 11, 8670 Koksijde. Open: woensdat tot zaterdag: 10u – 17u30 en zondag: 13u30 – 17u30.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie