Hebberigmakend moois bij Agnes & Maurice in Gent

Twee 26-jarige meisjes die een ode brengen aan hun grootouders. Hoe schoon is dat? Emely eert grootmoeder Agnes en Silke grootvader Maurice in hun gloednieuwe, weeldigerige ik-wil-alles-hebben-winkel Agnes & Maurice in centrum Gent.

Classy

De Predikherenlei in Gent: het historische hart van de stad. Een straatje aan de waterkant vol statige, prachtige gevels. De gevel van nummer negen is 16de-eeuws, maar prachtig gerestaureerd. Eén blik op de etalage en je hart maakt een sprongetje. Classy! Kan onze portefeuille dat aan? Zeker. Toegegeven: Agnes & Maurice – of beter Emely en Silke – bieden designerstuks aan (Marni, Simon Miller) en daar tel je behoorlijk wat geld voor neer, maar ze zorgen ook voor een bonte mix aan betaalbare hebbedingen. Juwelen van Sansoeurs, servies uit Japan (dat Silke zelf ter plaatse gaat uitkiezen; haar vriend is half-Japans), juwelen van een Belgische ontwerpster uit Togo, Schotse mutsen en sjaals, Oosterse gadgets,…Het aloude cliché ‘voor elk wat wils’ is hier nu eens écht op z’n plaats. En Emely’s en Silkes stijl? Eclectisch, stijlvol en moeilijk te omschrijven in één woord. Laten we het houden op: deze meisjes hebben smaak!

Leuk extraatje: Emely ontwerpt zelf sjaals en truien en je kan haar knitwear collectie ook shoppen bij Agnes & Maurice.

Grandeur

Genoeg gewindowshopt: tijd om binnen te gaan. Wauw. Gestoffeerde wanden, een gigantische spiegel, een marmeren toonbank. Vóór Emely en Silke van dit pand hun ondernemerskindje maakten, woonde hier een interieurarchitect. Eentje met een rijkelijke smaak. De meisjes gebruikten zijn grandeur als basis en maakten er samen met interieurvormgever Benedict Van Acker een winkelpand van.

Goede voornemens

En waar dromen de hartsvriendinnen/zakenpartners van voor 2019? Blije gezichten. Dat ze mensen kunnen verrassen met originele en kwaliteitsvolle producten die je niet meteen ergens anders kan vinden. En dat ze hun klanten naar huis kunnen sturen met een aankoop waar ze jaren genot van zullen hebben. Oh, ook een praktische droom: de webshop van Agnes & Maurice up and running krijgen. Coming soon!

Praktische info

Agnes&Maurice, Predikherenlei 9 , 9000 Gent. Van maandag tot en met zaterdag van 10u30 tot en met 18u30.

Meer info via www.agnesmaurice.be

Tekst Isa Naeyaert

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Van den bossche niko op 18 december 2018 om 01:38

Heel leuke winkel met vriendelijke en met kennis van zaken geholpen door Silke en Emely

Shop suggesties

Inspiratie suggesties