10x origineel kerstshoppen

Kort maar krachtig, soms moet het niet meer zijn. Wij verzamelden 10 adresjes waar het origineel kerstshoppen is. Van Gent tot Veurne en Mechelen.

Agnes & Maurice: een bonte mix van designerstuks (Marni, Simon Miller) en betaalbare hebbedingen. Denk: juwelen van Sansoeurs, servies uit Japan, juwelen van een Belgische ontwerpster uit Togo, Schotse mutsen en sjaals, Oosterse gadgets …
Adres: Predikherenlei 9, Gent

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alice•Magasin (@alicemagasin) on

Alice Magasin: zelfgemaakte confituur, koffie, geurkaarsen en servies oversaust met een dosis Franse chic. Le goût de la nouvelle grandeur.
Adres: Sint-Michielsstraat 3, Gent

Tip: grote zus Alice is een charmant ontbijt-, lunch- en brunchrestaurant een eindje verderop. Koop hier een cadeaubon en laat jouw secret Santa genieten van een luxe-ontbijt in Parijse stijl!

Futur: smaakvol gekozen cadeautjes en hebbedingen. Bij Futur vind je leuke interieuraccessoires, zepen, Scandinavische parfums, natuurlijke verzorgingsproducten, kussens, geurkaarsen, lifestyle boeken, Papette-wenskaarten, maar ook schattige kledij en speelgoed voor de kleintjes.
Adres: Kapelsesteenweg 589, Ekeren

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Plant Corner (@theplantcorner) on

The Plant Corner: voor plantenliefhebbers die niet noodzakelijk groene vingers hebben. Hier shop je tropische kamerplanten, succulenten, cactussen en unieke interieuraccessoires.
Adres: Isabellalei 144, Berchem

Ook leuk: 500 m2 serres met vetplanten en cactussen bij cactuskwekerij Decoster.
Adres: Konterdijk 2, Veurne

Bar Copine: een rasechte conceptstore vol design, interieuraccessoires (Hay, Serax, House Doctor,..), kledij (Clio Coldbrenner, Oh My Bag,…) en verzorgingsproducten waar je óók iets kan eten en drinken.
Adres: Markt 71, Lokeren

Søstrene Grene: Deense woninginrichting, kantoorartikelen, cadeauverpakkingen, hobbymateriaal, kookspullen en speelgoed voor jouw kleine bengels. Ontwikkeld met veel passie door de zusjes Grene.
Adres: Meir 78, Antwerpen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by My Ex boyfriend (@myexboyfriend) on

My Ex Boyfriend: een prachtige interieurwinkel vol vintage meubelen en de hipste gadgets van het moment. Oud interieur krijgt er dus een nieuw leven, maar ook nieuwe accessoires staan er fier te pronken. Een must-go als je op zoek bent naar échte unieke gelukmakers, voor jezelf of iemand anders.
Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 106, Mechelen

Home by Lily: het zusje van Lily Mechelen. Beide conceptstores mikken op jonge fashionista’s met een hart voor unieke mode- en accessoirelabels, maar in Oostende kan je nu ook woonaccessoires kopen. Home by Lily biedt sofa’s, bloempotten, muurdecoratie en nog veel meer moois aan. Deens en Nederlands design staan centraal.
Adres: Hertstraat 5, Oostende

KEET: een drie-in-één-concept met winkel, pop-up en café. KEET biedt jonge ondernemers, designers en webshops een fysiek verkoopplatform aan. Het resultaat is een wisselende collectie van inspirerende producten en labels. Daarnaast kan je er ook terecht voor een (h)eerlijke kop koffie en zelfgemaakt lekkers.
Adres: Oppert 2A, Rotterdam

Tekst Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie