Hoekje bij de haard? Dit is alles wat je daarvoor nodig hebt

Hoewel lang niet iedereen er mee gezegend is, willen we toch aandacht besteden aan de plek in huis waar je stiekem het liefst de hele winter te vinden bent. Bij de haard! Hoe maak je van deze plek een nóg fijnere plek dan het al is? Met de juiste accessoires! Wij vertellen je precies welke dat zijn.

vtwonen 01-2017 | aardetinten woonkamer met brandende open haard op achtergrond, daybed bekleed met alpacawol

Ga voor een vloerlamp

Je zou denken dat een tafellamp onmisbaar is bij een zithoek. Vaak is dat ook zo, maar vanaf een open haard komt natuurlijk al veel licht jouw kant op, en dat is vanaf ongeveer dezelfde hoogte als een tafellamp. Ga dus voor het hoekje bij de haard liever voor een vloerlamp die wat hoger uitkomt. Dan kun je het licht van boven gebruiken om bijvoorbeeld te lezen.

De juiste bijzettafel

Het is handig om een klein tafeltje bij de zitplek te hebben, zodat je een paar tijdschriften, een boek en bijvoorbeeld je kop thee kwijt kunt. Probeer te kiezen voor een bijzettafel met een lade of plankje, of twee bijzettafels die je onder elkaar kunt schuiven, zodat je ruimte bespaart en het geheel rustig houdt.

LEES OOK
Klein én fijn: bijzettafeltjes zijn multifunctioneel

Een poef (of hocker)

In het hoekje bij de open haard is soms geen plek voor een grote loungestoel of fauteuil. En je wilt natuurlijk ook geen enorm meubel voor die gezellige haard zetten. Ga daarom voor een groot kussen waar je op kunt liggen of schaf een poef of hocker aan. Heerlijk comfy, maar toch minder ruimte innemend. Win-win!

Get cosy!

Tijd voor kussens en dekens. Haal een mooi plaid, en mocht dat nodig zijn een extra kussen, in huis om de zitplek bij de haard compleet te maken. Bijvoorbeeld dit lekker grote plaid van Made.

nog meer: wooninspiratie