Hoe speel je met verschillende soorten lichtval op de muur?

Natuurlijk kun je je interieur mooier maken door het aanbrengen van kleur of andere meubels, maar één van de belangrijkste sfeermakers wordt vaak vergeten: licht! De mogelijkheden wat betreft verlichting zijn echt eindeloos. Door lichtval op de muur te creëren, kun je voor veel meer dimensie in huis zorgen. Hoe? Wij doen het voor.

lichtval op de muur

Lagen zorgen voor diepgang

De belangrijkste les voor een interessante lichtval op de muur is het principe van het creëren van lagen. Neem bijvoorbeeld een vloerlamp. Deze kun je op de muur laten schijnen, waardoor het licht weerkaatst en daardoor een interessante wending neemt. Wanneer je een wandlamp op dezelfde muur juist naar beneden laat schijnen, worden twee soorten lichtval gecreëerd én zorgt een schaduwwerking voor meer diepgang.

LEES OOK
Deze tafellampen geven dezelfde sfeer als kaarslicht

Spot the light

De ware alleskunner op het gebied van het creëren van verschillende soorten lichtval op de muur is de spot. Richt de spotjes vanuit het plafond op de muur en je krijgt een schitterend effect. Je kunt alle spotjes in dezelfde richting laten schijnen, maar je kunt ze ook speels verschillende richtingen meegeven. Probeer gewoon wat uit en kijk wat werkt voor jouw interieur!

Shop verlichting

Hieronder hebben we alvast een voorselectie gemaakt van mogelijke lampen die je kunt gebruiken om de mooiste lichteffecten te creëren. Op zoek naar een lamp waarmee je kunt gaat testen? Dan is de spot van VidaXL een goede optie, want deze drie lampen kun je namelijk allemaal een andere richting geven. Vul hem daarna aan met een tafellamp of vloerlamp die je op de muur richt en het gewenste effect is bereikt.

nog meer: wooninspiratie