Het vloerkleed: hét middel voor warme voeten en een fris interieur

In de woonbladen kom je ze steeds vaker tegen. Is hier een heuse trend aan de gang? Jazeker, vloerkleden zijn populair. En wij laten de ‘beton-look’ trend maar al te graag achter ons, want niets is fijner thuiskomen dan met je blote voeten op een warm tapijt. Staat het vloerkleed bij jou ook al op je verlanglijstje?

Vloerkleed in huis

In modeland is veel kleur gespot. Deze felle kleuren zie je nu ook terug in het interieur. Een vloerkleed is het perfecte item om een kale woonruimte wat op te frissen, maar een tapijt is tegelijkertijd de basis voor een echt thuisgevoel. O.a. bij het merk de Vloerkledenwinkel kun je tapijten en vloerkleden in de meest uiteenlopende maten en soorten vinden. Of je nu gaat voor retro, modern, tijdloos of custom made. Hieronder alvast een kleine selectie van populaire designer vloerkleden, patchwork of Perzisch tapijt. Het vliegend tapijt van Aladdin zit in er jammer genoeg niet bij!

Vloerkleed combineren

Eenmaal een vloerkleed in huis wil je niet meer zonder. Want ja, het woontextiel ziet er mooi uit én het is heerlijk zacht aan de voeten. Maar het kan de ruimte ook een andere uitstraling geven. Je kunt daarom zeker kiezen voor een opvallend exemplaar. Durf jij in huis de uitdaging aan te gaan? Mix dan verschillende vloerkleden in de zithoek. Stem de kleuren op elkaar af, zodat het een geheel is of doe juist gek en maak een mix van vloerkleden in verschillende tinten. Wil je mixen? Kies dan voor wat kleinere kleden, zodat het samen een groot kleed vormt. Meer warmte in huis? Het vloerkleed is een van de basisitems om warmte mee te creëren, maar plaids, sierkussens en schapenvachten zijn ook een aanrader.

Shoppen in de stijl van

Vloerkleed van Artwork Lubo Wine, schapenvacht van Weltevree, vloerkleed van Rivièra Maison, vloerkleed van Bloomingville, vloerkleed van Storebror, vloerkleed van Karpetten van Kaatz, badmat van HKliving.

Bron beeld: House Doctor

nog meer: