Het hele jaar door buiten leven: 3 voordelen van terrasoverkapping

Een Belgische zomer is er per definitie een van extremen. Op sommige dagen lopen de temperaturen zo hoog op dat het enkel in de schaduw uit te houden is, op andere momenten regent het dat het giet. Dé oplossing voor al die onvoorspelbaarheid? Een terrasoverkapping, een investering die – jawel – ook na de zomer nog rendeert.

In samenwerking met Aliplast

De lamellen van Aliplast kan je 180° opendraaien. Zo kan het zonlicht maximaal binnenkomen.

Lekker praktisch

Van hittegolf tot regenbui: een terrasoverkapping is dé oplossing voor buitenliefhebbers die bij elke weersomstandigheid graag in hun tuin of terras vertoeven. Terrasoverkapping Somnium van het Belgische Aliplast is een duurzaam lamellendak dat bestaat uit aluminium horizontale, minimalistische lamellen die elektrisch bediend kunnen worden. De lamellen kunnen 180° draaien om zo het zonlicht maximaal binnen te laten. Dankzij de regensensor sluiten ze ook automatisch wanneer de eerste regendruppels op het dak tokkelen. Da’s nog eens handig! 

Eyecatcher van formaat

Eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat. Een terrasoverkapping moet daarom niet alleen praktisch en functioneel zijn, maar ook een mooie toevoeging van je buitenruimte zijn – of dat nu als woningaanbouw is, in de tuin of aan het zwembad. De Somnium is met haar minimalistisch design en ruime aanbod aan personalisatiemogelijkheden – denk aan een glazen dak, (schuif)ramen én screens – van alle markten thuis. Een contrasterende tint maakt de overkapping tot een blikvanger bij uitstek, maar de uitgebreide kleurmogelijkheden laten het ook toe om de stijl van de woning in het lamellendak door te trekken. Zo is er voor elk type woning wel een gepaste terrasoverkapping.

Met een lamellendak van Aliplast kan je winter én zomer van jouw buitenruimte genieten.

Over de seizoenen heen

In de zomer zorgt een terrasoverkapping natuurlijk voor schaduw en beschut het tegen een mogelijke regenbui. Tijdens de herfst en winter kan je er – eventueel gewapend met een warme plaid of een ingebouwde verwarming – dankzij de verstelbare screens of glazen schuiframen alsnog van het buitenleven genieten. Deze screens houden niet alleen zon, maar ook wind en water tegen waardoor het ’t hele jaar door comfortabel in de tuin of balkon vertoeven is.

Topconditie

Dankzij de lakgarantie van Aliplast blijft je terrasoverkapping seizoen na seizoen in topconditie. Het aluminium is beschermd tegen krassen, verkleurt niet door zonlicht en is beter resistent tegen extreme weersomstandigheden. Hierdoor blijft de kwaliteit van je lamellendak zo’n kwarteeuw lang verzekerd.

nog meer: wooninspiratie