Herfstvakantie: leuke tips om met je kids te doen

Heerlijk, het is herfstvakantie! Tijd voor wat meer rust. Maar natuurlijk ook het ideale moment om samen met je kinderen leuke dingen te doen. Nood aan enkele ideetjes voor een leuke tijd samen? Met deze tips maak je je klaar voor een zalige vakantie.  
wandelstokjes

Koekjes bakken

Elk kind zegt toch ja tegen koekjes? Zeker wanneer je ze samen met hen op een koude herfstdag maakt. Ze zullen gegarandeerd verzot zijn op hun eigen creaties. En met een warme chocomelk erbij, wordt het nog lekkerder! Hieronder vind je het recept voor wandelstokjes. Ze zijn heel gemakkelijk om te maken.

Ingrediënten (voor 25 stuks)

 • 225g boter
 • 175g suiker
 • 1 ei
 • 300g zelfrijzende bloem
 • 1 eidooier
 • cacaopoeder

Basisdeeg

 1. Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
 2. Verwarm de oven voor op 180°C.
 3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
 4. Roer de eidooier los met een koffielepel water. Bestrijk er de koekjes mee. Bak ze 12 tot
  15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Stokjes

 1. Verdeel het basisdeeg in twee delen. Meng één deel met cacaopoeder. Maak lange rolletjes van beide soorten deeg. Vlecht ze in elkaar en vorm tot wandelstokjes.

Nog meer receptjes maken samen? Kijk dan op Libelle Lekker.

Creatief met blaadjes

Met slingers is het altijd feest in huis! Ze zelf maken is niet moeilijk en kan in verschillende vormen en kleuren. Ga voor een mooie herfstslinger met materialen die je vindt uit de tuin of het bos. Zo breng je kinderen dichter bij de natuur en haal je de herfstsfeer in huis.

Hoe zelf maken?

Je kunt een herfstlinger maken met de mooiste herfstschatten zoals kastanjes, eikeltjes, hazelnoten, bolsters, bladeren, de ‘helikoptertjes’ van de esdoorn of lampionnetjes van een lampionnenplant.

 1. Verzamel mooie herfschatten.
 2. Prik er een gat in met een naald. (laat kinderen dit niet zelf doen, ze kunnen in hun vingers prikken)
 3. Maak een knoopje aan het eind van een mooie draad en rijg de herfstschatten eraan met een naald. Laat kleine kinderen liever werken met een stompe naald.

Heb je liever slingers met meer kleur? Knutsel er dan ineen met flesdoppen of maak er eentje met vliegtuigen.

Nog andere leuke ideeën voor een namiddagje DIY met kids vind je hier.

nog meer: wooninspiratie