Help, ik ben een sloddervos!

De een is een geboren organizer, de ander moet zichzelf er toe zetten om op te ruimen. Dat geeft eigenlijk niets. Als je een sloddervos bent, vind je een opgeruimd huis gewoon niet zo belangrijk. Je krijgt er pas last van als iemand anders zich ergert aan jouw rondslingerende spullen. Zo word je sloddervos af!

knopen kapstokopruimen in manden

Opruimen, wat is dat?

Probeer het niet te moeilijk te maken voor jezelf. Bekijk waar jij een opruimplek nodig hebt. Kom je altijd door de achterdeur binnen, maar is je kapstok bij de voordeur? Dan is het hoog tijd om ook bij je achterdeur een haakje te maken. Zoek ook een plekje voor je kleding, was, schoenen, tas, post en afval. Een grote valkuil voor sloddervossen is dat je alles verplaatst, waardoor het een rommeltje blijft.

Opruimen hoeft ook niet de hele dag: dat doe je iedere dag een kwartiertje. Bijvoorbeeld voor het eten, zodat je lekker opgeruimd aan de avond kunt beginnen.  Ook als je de hele zolder of garage wil opruimen doe je dat in kleine stukjes. Iedere dag een plank of een doos. Anders blijf je maar tegen die berg op zien.

Aan de slag dus, veel succes!

nog meer: wooninspiratie