Werelds wonen: zo krijg je een mondain huis

Kom je na een vakantie ook altijd thuis met een hoofd vol nieuwe interieurideeën? Reizen is een van de leukste manieren om inspiratie op te doen, maar… je kan ook werelds wonen zonder die wereldreis!

 

Geef je huis een wereldse uitstraling met dierbare souvenirs, exotische materialen en originele kleurexperimenten. Of ga juist op de Scandinavische toer met sobere tinten en natuurlijk materiaal.

1. Bali

Denk bij Bali niet (alleen) aan teak meubelen en gebatikte kussens. Het design heeft op het eiland in de afgelopen jaren een flinke ontwikkelingsslag gemaakt. Denk rotan meubels, geweefde manden van zeegras, houten schalen, ruwe keramieke afwerkingen, natuurlijk katoen en linnen textiel. Die stijl is inmiddels ook overgewaaid naar Europa. Als je niet naar Bali kan, komt Bali wel naar jou.

 

2. Scandinavië

Scandinaviërs worden geroemd om hun minimalistische smaak. Dat zie je terug in het straatbeeld, maar zeker ook in het interieur. Een zacht kleurenpalet, eenvoudige meubels, lichte materialen, strakke lijnen en zoveel mogelijk natuurlijk licht. Een Scandinavisch huis barst niet uit z’n voegen van de prullaria, maar wordt gekenmerkt door een aantal strategisch geplaatste accessoires en simpele fotolijsten.

3. Marrakech

Kelim kussens, Berbertapijten, decoratieve pompons en af en toe op links of rechts een paillet: een Marrokaans interieur is hoe dan ook sfeervol en een beetje mysterieus. Geperforeerde lantaarns geven een heel feëeriek effect op de muren. Onmisbaar voor dat ultieme 1001-nacht-gevoel.

Bron: vtwonen 05-2017 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheuldermans
vtwonen augustus 2015 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Fietje bruijn
Tekst en fotografie © Dorothee Dubois (www.thefreshlight.com) | Locatie: Riad Snan13, Marrakech

nog meer: wooninspiratie