Grijs in je interieur

Grijs vind je overal terug, het grijs van een mistige morgen in de heuvels, het grijs van strak gegoten beton, kiezels op het strand en een tortelduif in de boom. Wij geven tips voor een grijs interieur, de trend voor herfst en winter 2011-2012.

Grijs interieur

Kleurtrend Clean Slate

Vaak krijgt het een bijrol in kleurpaletten, brengt het rust in een bontgekleurd palet, frisheid in een donker palet. In deze kleurgroep krijgt het de hoofdrol. Grijs versterkt nuanceverschillen in vormen in de ruimte, geeft diepte. Grijs kan alle kleuren aannemen, en daardoor een ruimte koeler of warmer laten overkomen. Het is alsof je opnieuw leert kijken, en nieuwe vormen ziet in je huis. Door lichtinval en reliëf in de ondergrond heeft het steeds weer een andere tint. Daardoor heeft grijs niet eens een kleur erbij nodig, zonder eentonig of kil te worden.

Grijs interieur

Omdat grijs zoveel verschillende kleurnuances heeft, is het palet voor praktisch alle ruimtes geschikt. Matte verf afgewisseld met strakgespoten hoogglans, extra matte, korrelige structuurverf, en zijdeglans, versterken het lichtspel nog meer.

Bron: 1. More Than Classic juni/juli 2011 – 2. Eigen Huis & Interieur mei 2011 – 3. Eigen Huis & Interieur augustus 2010 – 4. Seasons augustus 2010 – 5. Eigen Huis & Interieur december 2010 – 6. 101 Woonideeën maart 2011

nog meer: wooninspiratie