Granny’s Finest: nu ook kinderkleding

Met de kinderkleding uit de nieuwe collectie van Granny’s Finest weet je zeker dat je kind kleding draagt van de beste kwaliteit. De kleding wordt gemaakt van fairtrade materialen die geschikt zijn voor de meest tere babyhuid. Daarnaast bevordert Granny’s Finest het welzijn van ouderen.

Granny's Finest

Over Granny’s Finest

Granny’s Finest heeft als doel het welzijn van ouderen te bevorderen en eenzaamheid te voorkomen door hen in groepsverband hun handwerkhobby te laten uitoefenen. Er zijn inmiddels al meer dan 300 grannies aangesloten. Daarnaast werkt Granny’s Finest samen met jong en creatief talent. Zo kunnen zij ervaring opdoen en een portfolio opbouwen, waardoor ze een kickstart maken op de arbeidsmarkt. Zo leert oud van jong en andersom.

De producten zijn gemaakt van organic en fairtrade alpaca garens en katoen, zodat ze geschikt zijn voor de meest tere babyhuid. Met de opbrengsten van de verkochte producten worden de sociale doelen van de stichting gerealiseerd.

Nieuwe collectie

Ontwerpster Rosanne van der Meer toonde haar collectie voor het eerst aan het publiek tijdens de Dutch Design Week. Doordat Rosanne zelf moeder werd, zag ze in hoe snel de wereld van haar zoontje groter werd en dat hij nog van alles zou gaan ontdekken. Dit proces liet ze terugkomen in de nieuwe collectie. Inspiratie haalde ze uit een oud fotoalbum van haar ouders waarin haar vader broekjes met bretels droeg en haar moeder mooie manteltjes. Ze vertaalde die kleding naar nu.

Wil je meer informatie over Granny’s Finest of wil je de nieuwe collectie zien? Kijk dan op de website.

Bron: Granny’s Finest | Fotografie Milan Boonstra

nog meer: wooninspiratie