Gourmet geur uit huis verdrijven doe je zo

Stukjes vlees, groente, uitje erbij en bakken maar! Aan het eind van het jaar gourmetten we met zijn allen meer dan ooit. Hartstikke gezellig op het moment zelf, maar de volgende dag wil je heel snel weer van die gourmet geur in de huiskamer af. Dit is dé manier.

Verdrijf die gourmet geur uit je huis

Als je gaat gourmetten, komen er ongezien (en gezien) spetters van het eten af. Als je kookt verdwijnt dit allemaal rechtstreeks in de afzuigkap, maar laat je die nu net niet hebben, boven de eettafel. Je kunt alle ramen tegen elkaar open zetten, maar zelfs dat helpt niet honderd procent tegen een nare etensgeur.

Azijn

Waar zouden we zijn zonder de good old azijn. Zet voordat je het gourmetstel aanzet een pannetje azijn op het vuur en breng dit aan de kook. De geur van de azijn absorbeert de etensgeur direct, waardoor je de gourmet geur al meteen beperkt.

Citroen tegen gourmet geur

Hou je niet van azijn of heb je het simpelweg niet in huis, dan is er nog een wondermiddel. Zet voordat je gaat beginnen met gourmetten een pannetje water met schijfjes citroen en kaneelstokken op het vuur en laat dit koken. De citroen- en kaneelgeur zorgen voor een milde, fijne geur die de gourmet geur geen kans geeft.

Open deur

Een beetje (letterlijk) een open deur, maar als je na het gourmetten alle ramen en deuren open zet, verdwijnt een grote hoeveelheid van de gourmet geur al naar buiten. Doe dit de volgende ochtend nog eens en je bent er voor het grootste gedeelte vanaf.

Gezellig tafelen begint hier…

nog meer: wooninspiratie