Gouden kersttips van 2012

Ook verliefd op onze kerstspecial? vtwonen stilist Cleo deed de styling en deelde haar tips en leukste versierideeën tijdens het vtspreekuur. In deze blog lees je de kersttrends van dit jaar, originele alternatieven voor de kerstboom en leuke zelfmaaktips. Veel plezier!

kerst feest decoratie roze pastelkerst feest decoratie

Kerstboom, maar dan anders

vtwonen stilist Cleo is groot fan van een olijftak of andere grote tak, waar je zelf mooie kerstversiering in kunt hangen. Zet de tak in een grote vaas op tafel of op de grond. Wanneer je op tijd informeert bij de bloemist, kan hij deze takken vaak voor je meenemen van de bloemenveiling. Ga je liever voor een grafische 2D uitvoering? Maak dan een kerstboom van masking tape op de muur. Of je mooiste enveloppen met kneedlijm op de muur in kerstboomvorm. De envelopjes laten zich graag vullen met kleine cadeautjes of geschreven wensen.

Wat zijn de kersttrends van 2012?

Vorig jaar waren het de pompons en dit jaar zijn het de honeycomb waaiers. Neem er lekker veel en hang ze in verschillende maten en kleuren bij elkaar. Andere papieren decoratie, zoals origami-achtige vormen zie je ook heel veel. Om een mooie volle compositie te kunnen maken met honeycombs en pompons, bijvoorbeeld boven de eettafel, heb je er minimaal een stuk of 10 nodig.

Op de voordeur

Wil je wel iets op de voordeur hangen, maar liever geen traditionele kerstkrans? Je kunt van dun hout of karton een grote ster maken. Spuit hem zilver, goud of wit. Je kunt de ster ook met zwarte schoolbordverf verven (mooi mat!) en er met krijt een kerstwens op schrijven.

Huisdier-proof-kerstversiering

Een klein katje in huis is heel gezellig, maar niet de beste combinatie met breekbare kerstballen. Zet je kerstdecoratie hoger weg, bijvoorbeeld een kleine kerstboom op een tafeltje of een decoratieve tak in een vaas. Toch een grote boom? Plastic kerstballen kunnen ook heel mooi zijn!

En kidsproof kerstversiering?

Met kleine kinderen heb je geluk dit jaar, er is heel veel kerstversiering van papier! Bijvoorbeeld honeycombs en waaiers, verkrijgbaar in veel kleuren en formaten. Gaat niet kapot als het uit de boom valt en ziet er supermooi uit. Ook gebreide kerstversiering is volop verkrijgbaar, mede dankzij de Noorse Arne & Carlos.

Kerstversiering in de vensterbank

Iets feestelijks voor het raam? Kijk eens naar wat je thuis hebt staan, lege jampotjes bijvoorbeeld. Teken hier sterretjes op met witte krijtstift (te koop bij de boekhandel), waxinelichtjes erin en klaar! Andere ideeën: teken met de krijtstift of plak met masking tape een boom of sterren op de ruit. Of ga voor deze handgemaakte houten boom, die is ook plat te maken.

Bron: vtwonen kerstspecial 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie