Ga voor goud: de mooiste messing blikvangers

Messing of goud in huis geeft je interieur meteen een glamoureuze twist. Glim en glans is prachtig, maar als over the top niet per se je smaak is, kan goud al snel wat overdadig zijn. Met messing accessoires voorkom je dat je huis oogt als een spiegelpaleis.

Balans

Als je goud verwerkt in huis bestaat er eigenlijk niet zoiets als ‘teveel’. Je kan gerust de ekster in jezelf loslaten. Balans is hier het toverwoord. Daarom 4 tips als je voor goud gaat, maar het chic wil houden (in plaats van tacky).

1. Maak het zacht

De truc met messing materialen en spiegels is er een andere, zachte textuur tegenover te zetten. Het contrast met mohair, velvet en wol is prachtig en laat goud het mooist tot z’n recht komen.

2. Houd het palet neutraal

Als je veel metallic gebruikt, doe je er goed aan de rest van het interieur qua kleur gedempt te houden. Messing staat prachtig met donkere tinten als zwart, marineblauw en paars. Chroom en roestvrij staal staan modern met kleuren als grijs, wit en blauw.

3. In de mix

Niet iedereen is het ermee eens, maar als het ons betreft, kan je verschillende kleuren metalen prima met elkaar mixen. Gepolijst messing kan best in de mix met hoogwaardig zilver, maar het is ’t mooist om messing in verschillende afwerkingen (gepolijst, gebutst, bladgoud, etc.) met elkaar te combineren.

4. Begin klein

Een goudglanzende muur en messing keukenkastjes zijn fantastisch, maar probeer klein te beginnen. Accessoires kan je makkelijk verwisselen en een andere plek in de ruimte geven om de perfecte balans te vinden. Bij twijfel: gewoon doen. Metallic stukken weerkaatsen licht en maken een kamer veel opener. Bovendien geeft het de saaiste ruimte een interessante, onverwachte touch.

Bron: vtwonen 07-2016 | Fotografie Tjitske van leeuwen | Styling Marianne Luning

nog meer: wooninspiratie