Goud in de keuken voor de ultieme keukenprins(es)

Of je nu goed kunt koken of het kokkerellen juist liever overlaat aan de echte pro’s, van een mooie keuken wordt iedereen blij. Zonder meteen de hele huidige keuken aan te pakken en veel geld uit te geven aan een restyling, kun je het ook in de details zoeken om de boel chiquer te maken. Op zoek naar een echt gevoel van luxe? Ga dan voor goud in de keuken.

vtwonen 03-2021 | gouden kraan nieuwe keukencollectie

Goud = luxe

Goud heeft van nature een luxueuze uitstraling, dus het zal ook precies zo’n uitwerking hebben op je interieur. Niet zo gek dus dat veel mensen ervoor kiezen om deze kleur op de een of andere manier terug te laten komen in hun interieur. De keuken kan soms een plek zijn die vrij basic is. Daarom leent deze ruimte zich perfect voor een mini-makeover.

LEES OOK
Goud in het interieur is dé trend, zo pas je ‘m toe

Details, details details…

Je hoeft niet meteen aan de slag met gouden verf of goudkleurige keukenkasten. Goud in de keuken betekent niet meteen alles uit de kast halen, maar kan ook met de juiste details en accessoires worden gerealiseerd. Waar je aan moet denken? Servies en bestek bijvoorbeeld. Check bijvoorbeeld deze prachtige gouden bestekset van Broste Copenhagen. Maar ook vaste elementen als goudkleurige kranen of deurknoppen haal je voor een relatief klein bedrag in huis.

On trend

Aangezien goud helemaal on trend is, zal het niet moeilijk zijn om de juiste items bij elkaar te vinden. Hierbij toch een paar tips. Probeer op zoek te gaan naar zowel grotere spullen (zoals keukenapparatuur of een lijst) en die te combineren met wat kleinere zaken als bestek of opbergbakken. Hierdoor creëer je een mix die goed op elkaar aansluit.

Shop everything gold…

nog meer: wooninspiratie