Glazen stolp: accessoires in de spotlight

Zet je mooiste accessoires in de spotlights en leg ze onder een glazen stolp. Door het glimmende glas lijken de objecten nog mooier dan ze al zijn. En met een lamp erop gericht zullen ze nog meer stralen.

Ereplekje

In vitrinekastjes en glazen stolpen komen verzamelingen en bijzondere objecten mooi tot hun recht. Alledaagse dingen worden al snel kunstwerkjes als ze een ereplekje krijgen in huis. Nog meer ideeen op je mooiste spullen ten toon te stellen vind je bij kijkkastjes.

Onder de stolp

Een schelp, gekleurde garenklosjes of een oude set speelkaarten, het maakt eigenlijk niets uit wat je onder een stolp legt. Het glimmende glas zorgt ervoor dat het uitgestalde object delicaat lijkt, waardoor je het met andere ogen bekijkt. Maak een wisselende expositie door wekelijks nieuwe ‘vergeten voorwerpen’ in de schijnwerpers te zetten. Ook bijzonder: kunstbloemen onder een glazen stolp. Bij wooninspiratie vind je nog meer ideeën met een glazen stolp.

Glazen stolp kopen

Naast een glazen stolp kun je ook kiezen voor een stolp van ijzerdraad, extra bijzonder. Verschillende woonmerken zoals Tuttobene en &klevering hebben een glazen stolp. Bij Myhomeshopping.nl kun je allerlei glazen stolpen kopen. Ze zijn er in allerlei formaten, van groot tot klein. Dus leef je uit!

Bron: vtwonen maart 2011 | Fotografie Jeroen van der Spek | Productie en styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie