Je mooiste foto achter… of nee: óp het behang

Wil je echt een bijzondere muur, dan kun je dat doen met fotobehang. Koop het kant-en-klaar of laat het maken met een van je eigen favoriete foto’s. 

Fotobehang kopen

Er zijn heel veel mooie kant-en-klare rollen fotobehang. Wat denk je van een tropisch strand of juist een leuke espresso print in de eetkamer. Bij onder andere Eijffinger kun je kant-en-klaar fotobehang kopen. Online is heel veel fotobehang te koop. Kijk bij Myhomeshopping.nl voor een overzicht van het mooiste online aanbod. Daar vind je bijvoorbeeld behang met de eiffeltoren, tropische oorden, vrolijke bloemen of abstracte patronen. Alles is mogelijk!

Fotobehang maken

Het is mogelijk om van die ene bijzondere foto behang te maken. Je kunt je eigen foto bij veel bedrijven laten afdrukken op fotobehang. Dit kan bijvoorbeeld bij Hema. Zorg dan wel dat je foto van hoge kwaliteit is, zodat hij op zo’n groot formaat afgedrukt kan worden.

Bevestigen

Het bevestigen van fotobehang gaat in principe hetzelfde als normaal behang. Je moet natuurlijk wel goed opletten dat de foto mooi doorloopt. Bedekt het fotobehang niet één volledige muur? Ga uit van het midden van je muur en zorg dat je middelste baan daar begint. Hierna doe je de buitenste banen. Je kunt de rest van de muur verven met een tint uit het behang voor een zachte overgang. Nog meer weten over behang, kijk dan in ons dossier “Help, ik ga behangen!”.

Kalender behang

Je kunt natuurlijk heel veel leuke dingen doen met fotobehang. Wat denk je bijvoorbeeld van het kalender behang op de foto? Maak een foto van een willekeurige kalender en laat daarvan fotobehang maken. Opplakken en je bent klaar voor een jaar! Of plak eens fotobehang op de de de wc, laat je creativiteit de vrije loop.

Voor kinderen

Wat dacht je van fotobehang in de kinderkamer? Kinderen zullen het geweldig vinden! Bij Myhomeshopping.nl vind je veel behang speciaal voor kinderen, bijvoorbeeld met mooie sprookjes. Ideaal in een themakamer.

Voor meer fotobehang inspiratie kun je verder kijken op vtwonen.

Bron: vtwonen januari 2011 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: wooninspiratie