Foto-dagboek online

Onder bloggers zijn veel woonliefhebbers. Zoek maar op home deco blog in google en er komen een aantal grote boven drijven: Decor8blog, Apartmenttherapy en The decoratingdiva Allemaal beeldgedreven blogs. En wat leuk is: er zijn steeds meer sites en applicaties die het woon/beeldmensen makkelijk maken foto’s te uploaden.

moodboard

instagram

Woonmensen zijn beeldmensen
Van al deze bloggende woonmensen kun je toch wel voorzichtigjes concluderen dat het beeldmensen zijn. De tools via sites en apps op smartphones vliegen als paddenstoelen uit de grond. Flickr is een van de grootste foto-sites, waar elke (wanabee) fotograaf zijn foto’s upload, maar waar het lastig is om binnen de community te komen.

Instagr.am: verslavend
De iPhone app Instagr.am is een foto-community waar je je eigen foto’s kunt uploaden en die van anderen kunt liken (‘leuk vinden’). Waarom is juist Instagr.am zo leuk? Omdat de community groot en internationaal is en je binnen no-time een reeks volgers hebt uit de hele wereld. Verslavend voor iemand zoals ik, iPhone junkie. Zie hiernaast een screenshot van een foto die ik postte op Instagr.am vanuit mijn account, hotlipzz.

Moet je dan mooie foto’s kunnen maken?
Niet perse. Want het geheim zit ’m in al die mooie filters die foto-programma’s tegenwoordig aanbieden. In Instagr.am bijvoorbeeld, kun je een foto maken (of er een uploaden uit een fotoalbum), een filter kiezen en meteen uploaden. En dat allemaal in 1 app. Wil je je foto’s meer bewerken, kies dan voor een betere foto-bewerkingsapp als Camera+ (€1,59)

Meer foto apps
Hou je van foto’s maken en heb je een iPhone? Dan kun je helemaal los op alle apps die er voor amateur fotografen beschikbaar zijn. ToonPAINT maakt erg mooie cartoons van je foto’s. Met de app Collage maak je een moodboard van foto’s in je fotoalbum. En gebruik het leuke Hipstamatic voor een analoge fotolook.

nog meer: wooninspiratie