Feestje in zwart-wit

Maak een feestje van je feestje: versier de tafel, blaas de ballonnen op en bak de taart. Alles in zwart-wit natuurlijk, want je gasten zijn al kleurrijk genoeg.

feest ballonnenfeestje in zwart-witfeest decoratie zwart witdecoratie theedoek zwart witstof decoratie feest

Mooi opgeblazen

Met helium gevulde ballonnen zijn goed te beschrijven met krijtstift, bijvoorbeeld met een naam en voor iedereen een kleine wens.

Knip, plak en rol

Een slinger boven tafel spreekt duidelijke taal: hier is iemand jarig. Maak ‘m van papieren franjekwasten: knip stroken papier van 25 cm breed en 60 cm lang en knip of snijd ze om de 0,5 cm in tot bijna bovenaan. Rol ze strak op en wind er een touwtje omheen. Bind elke kwast aan een touw en herhaal dit tot je slinger lang en vol genoeg is. Leuk: maak kwasten van verschillende soorten zwart-wit papier.

Slagroomplezier

Een taart die past in het kleurthema is wel het kersje op het feest. Met kant-en-klaar rolfondant, verkrijgbaar in vele kleuren (Jamin) is het makkelijk een willekeurige zelfgemaakte taart te bekleden. Een eenvoudiger idee is om een taart te versieren met zelfgemaakte vlaggetjes van zwart-wit plakband op een satéprikker: je vouwt gewoon een stukje plakband dubbel om een prikker en knipt er een driehoek uit.

Aan de leestafel

Ontwerpers buigen zich massaal over de theedoek, waardoor ze intussen zo leuk zijn dat je er met gemak een expositie aan
kunt wijden. Je mooiste exemplaren als placemat op tafel leggen kan ook, natuurlijk.

Menu aan de muur

Hang in de hal een groot stuk papier of linnen schildersdoek en schrijf er met zwarte verf of stift het menu van die avond op. Een leuke binnenkomer, en je hebt meteen een mooie (tijdelijke) muurdecoratie als feestviering.

Bron: vtwonen november 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie